Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιμπραήμ Καραγκιούλ: “Οδηγούν την Τουρκία σε εμφύλιο, να σκοτωθούμε μεταξύ μας”

Ιμπραήμ Καραγκιούλ: “Οδηγούν την Τουρκία σε εμφύλιο, να σκοτωθούμε μεταξύ μας”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιμπραήμ Καραγκιούλ, Πραξικόπημα Τουρκία, Τουρκία,

Σε μακροσκελές άρθρο του στη Yeni Safak, ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Ιμπραήμ Καραγκιούλ (İbrahim Karagül), ο οποίος θεωρείται η “φωνή του Ερντογάν”, καταγγέλλει ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ θέλουν να προκαλέσουν εμφύλιο πόλεμο στην Τουρκία.

“Για αυτό πιστεύουμε ότι “δεν έχει τελειώσει [το πραξικόπημα], θα έχει και συνέχεια”. Ορισμένοι πραξικοπηματίες συνωμότες έκαναν πίσω και κρατούνται σε αναμονή για την επόμενη φάση. Αλλά οι επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν μετά από αυτό που θα είναι “η δημιουργία μιας εμφυλιοπολεμικής ατμόσφαιρας”.

Δολοφονίες που θα συγκλονίσουν, επιθέσεις που θα ανυψώσουν τον φόβο θα ξεκινήσουν. Κάθε ένας από αυτούς τους συμμορίτες θα γίνει βομβιστής αυτοκτονίας και ορισμένοι θα ανατιναχτούν όπου βρίσκονται.

Είναι πιθανό να συμβούν επιθέσεις σε τόπους λατρείας. Επιθέσεις ίσως να πραγματοποιηθούν σε τζαμιά, τσεμεβίς [τόπους λατρείας Αλεβιτών] και σε κέντρα του κινήματος των Σούφι. Ίσως να χτυπήσουν και σύμβολα της Τουρκίας.

Οι επιθέσεις θα είναι σχεδιασμένες για να προκαλέσουν αγανάκτηση, να δημιουργήσουν κοινωνικές συνθήκες σύγκρουσης, να αρχίσουν πολέμους ταυτότητας [σ.σ. μεταξύ των διαφορετικών εθνών και θρησκειών της Τουρκίας], να βάλουν τους ανθρώπους να σκοτωθούν μεταξύ τους.

Θα αποπειραθούν όχι μόνο να διαδώσουν τον τρόμο, αλλά να κάνουν το έθνος μας να παραδοθεί στην απελπισία”, γράφει ο Καραγκιούλ, του οποίου τα κείμενα εκφράζουν 100% τις απόψεις του Ερντογάν και της ισλαμιστικής κλίκας που κυβερνά την Τουρκία.

Σχετικά άρθρα