Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανικός οπλισμός στα χέρια του ISIS στο Αφγανιστάν

Αμερικανικός οπλισμός στα χέρια του ISIS στο Αφγανιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αφγανιστάν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στο Αφγανιστάν ανάρτησε φωτογραφίες στο διαδίκτυο από αμερικανικό οπλισμό που πήρε λάφυρα ύστερα από επίθεση που δέχτηκε στην επαρχία Ναντζαρχάρ.

Στις φωτογραφίες το Ισλαμικό Κράτος εκθέτει μια αμερικανική σημαία, μια αμερικανική ταυτότητα, μια ρουκέτα και πολλές χειροβομβίδες.

isis_afghanistan2

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, το Ισλαμικό Κράτος μπόρεσε να αποκρούσει τις επιθέσεις του αφγανικού στρατού στις περιοχές Κουτ, Σαντάλ, Νταχ Μπαλά, Αντέλ Χαΐλ και Παντάρ, που υποστηρίζονταν από τανκς και αεροπορική κάλυψη.

Λέγεται ότι είναι πιθανό ο αμερικανικός εξοπλισμός που παρουσίασε το Ισλαμικό Κράτος να ανήκει σε Αμερικανούς που τραυματίστηκαν σε πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον τις τελευταίες εβδομάδες.

isis_afghanistan3

Το Ισλαμικό Κράτος στο Αφγανιστάν, που προέκυψε από πρώην οπλαρχηγούς των Ταλιμπάν, δυναμώνει συνεχώς τον τελευταίο χρόνο παρά τις επιθέσεις που δέχεται τόσο από την κυβέρνηση όσο κι από τους Ταλιμπάν.

Σχετικά άρθρα