Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το 80% των Γερμανών δεν θέλουν την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Το 80% των Γερμανών δεν θέλουν την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Δημοσκοπήσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση, Πραξικόπημα Τουρκία, Τουρκία,

Το 80% των Γερμανών τάσσεται κατά της μεσοπρόθεσμης ή μακροπρόθεσμης ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ μόλις το 5% εκφράζει κατανόηση για τη συμπεριφορά της τουρκικής κυβέρνησης μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Συντριπτική (88%) είναι και η πλειονότητα εκείνων που θα ήθελαν αποφασιστικότερη στάση της κυβέρνησής τους έναντι του Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση «ARD-DeutschlandΤrend» που διενήργησε το Ινστιτούτο «infratest dimap» για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, μόνο το 15% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγράψει ποτέ η συγκεκριμένη μέτρηση, ενώ το 69% ζητά να ανασταλούν οι συνομιλίες για την απελευθέρωση του καθεστώτος της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

Το 88% των Γερμανών θα ήθελε πιο αποφασιστική στάση της γερμανικής κυβέρνησης έναντι της τουρκικής, με μόνο το 10% να εκτιμά ότι η στάση του Βερολίνου ήταν σωστή.

Ταυτόχρονα, στην ερώτηση «Δεν ήταν η γερμανική κυβέρνηση αρκετά αλληλέγγυα προς την τουρκική, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος;» το 74% απαντά «όχι» και «ναι» απαντά το «18%».

Συντριπτική (89%) είναι και η πλειοψηφία εκείνων που θεωρούν ότι στην Τουρκία απειλείται η Δημοκρατία, με μόλις το 5% να απαντά αρνητικά.

Σε ό,τι αφορά τα τρομοκρατικά χτυπήματα, φόβο εκφράζει το 79%, ποσοστό κατά εννέα μονάδες μεγαλύτερο από ό,τι είχε καταγραφεί τον περασμένο Απρίλιο, ενώ αρνητικά απαντά το 22%.

Το 41% των ερωτηθέντων δηλώνει μάλιστα ότι αποφεύγει τις μεγάλες συγκεντρώσεις και το 58% απαντά ότι δεν έχει αλλάξει η συμπεριφορά του.

Καλά θωρακισμένη πάντως θεωρεί τη Γερμανία το 55%, αλλά όχι το 39%.

Σχετικά άρθρα