Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα μεγάλη επίθεση τζιχαντιστών στα νοτιοδυτικά του Χαλεπιού

Νέα μεγάλη επίθεση τζιχαντιστών στα νοτιοδυτικά του Χαλεπιού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Η Μεγάλη Επική Μάχη για το Χαλέπι, Ισλαμιστές, Συρία, Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) εξαπέλυσαν την Πέμπτη το πρωί μεγάλη επίθεση στις κυβερνητικές θέσεις στο νοτιοδυτικό Χαλέπι.

Οι τζιχαντιστές προσπαθούν να διασπάσουν, σύμφωνα με το Al Masdar News, τις κυβερνητικές γραμμές στις συνοικίες Αλ Αμαρίγια και Αλ Ραμουσέ.

Σύμφωνα με τοπικές στρατιωτικές πηγές μέσα στο Χαλέπι, οι τζιχαντιστές για μια ακόμη φορά προσπάθησαν να κερδίσουν έδαφος στη συνοικία Αλ Ραμουσέ, μήπως και καταφέρουν να διασπάσουν την πολιορκία των ομοϊδεατών τους στις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπιού που έχουν πλήρως περικυκλωθεί και αποκλειστεί από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές οι τζιχαντιστές δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν τίποτα στο πεδίο της μάχης, αλλά αναμένεται να επιμείνουν στις επιθέσεις τους.

Την ίδια ώρα η ρωσική πολεμική αεροπορία σφυροκοπά φάλαγγες οχημάτων των τζιχαντιστών στην επαρχία Ιντλίμπ, δυτικά της επαρχίας του Χαλεπιού, που προσπαθούν να φτάσουν με ενισχύσεις και όπλα στις τζιχαντιστικές δυνάμεις που επιτίθενται στα νοτιοδυτικά της πόλης.

aleppo_map Πολεμικός χάρτης της πόλης του Χαλεπιού. Με κόκκινο χρώμα είναι τα κυβερνητικά εδάφη. Όπως βλέπετε οι κυβερνητικοί ελέγχουν τις δυτικές συνοικίες της πόλης και παράλληλα έχουν περικυκλώσει τις ανατολικές. Με πράσινο χρώμα είναι οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του FSA. Αυτοί που είναι κλεισμένοι στο ανατολικό Χαλέπι λέγονται Συμμαχία Κατάκτησης του Χαλεπιού και οι άλλοι, που επιτίθενται από τα νοτιοδυτικά για να σπάσουν την πολιορκία, ονομάζονται Στρατός της Κατάκτησης. Το κίτρινο χρώμα είναι η υπό κουρδικό έλεγχο συνοικία Σεΐχ Μακσούντ.

Σχετικά άρθρα