Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκρός στο Χαλέπι τζιχαντιστής “εμίρης του τανκ”

Νεκρός στο Χαλέπι τζιχαντιστής “εμίρης του τανκ”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ατζνάντ Αλ Σαμ, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Η Μεγάλη Επική Μάχη για το Χαλέπι, Συρία, Τζαΐς Αλ Φάτεχ, Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Χαλέπι,

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ατζνάντ Αλ Σαμ (Στρατιώτες του Λεβάντε), σημαντική φράξια στη συμμαχία Τζαΐς Αλ Φάτεχ, ανακοίνωσε τον θάνατο ενός από τους σημαντικούς εμίρηδές της στη μεγάλη μάχη του Χαλεπιού που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Αλί Χαμάμ, γνωστός κι ως Αμπού Αχμάντ στους συμπολεμιστές του, ήταν ο πρίγκιπας (εμίρης) του τανκ της οργάνωσης (δηλαδή ο διοικητής του άρματος μάχης της Ατζνάντ Αλ Σαμ) και είχε στενές σχέσεις με την ισχυρή τζιχαντιστική οργάνωση Αχράρ Αλ Σαμ. Όλα αυτά είναι παραμάγαζα της Αλ Κάιντα, να σημειώσουμε εδώ.

Η επίθεση που εξαπέλυσαν οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) το πρωί της Κυριακής 31 Ιουλίου 2016, στα νοτιοδυτικά της πόλης του Χαλεπιού, για να σπάσουν την πολιορκία των κυβερνητικών στις ανατολικές συνοικίες της πόλης που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές, καταγράφει μεγάλες απώλειες.

Οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του FSA έχουν σχηματίσει δύο συμμαχίες “φερετζέδες”.

Οι τζιχαντιστές που είναι ταμπουρωμένοι στις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπιού ονομάζονται συμμαχία Φατέχ Χαλάμπ (Κατάκτηση του Χαλεπιού) και οι ενισχύσεις που ήρθαν από τη γειτονική επαρχία Ιντλίμπ και προσπαθούν να σπάσουν την πολιορκία ονομάζονται Τζαΐς Αλ Φάτεχ, δηλαδή Στρατός της Κατάκτησης.

Αυτά όμως είναι “επικοινωνιακά τερτίπια”. Τόσο μέσα στο Χαλέπι, πολιορκημένοι, όσο κι απέξω να επιτίθενται στα νοτιοδυτικά είναι η Αλ Κάιντα και ο FSA.

Οι τζιχαντιστές, μεταδίδει το Al Masdar News, μετράνε στις τέσσερις πρώτες ημέρες της μάχης βαρύτατες απώλειες. Έχουν χάσει δεκάδες οπλαρχηγούς κι εκατοντάδες τζιαντιστές.

Εξαιτίας αυτών των απωλειών, μεγάλη ευθύνη για τις οποίες φέρει και η ρωσική πολεμική αεροπορία που τους σφυροκοπά, οι τζιχαντιστές που επιχειρούσαν να σπάσουν την πολιορκία από τα νοτιοδυτικά αποφάσισαν να παύσουν την επίθεση, να ανασυνταχθούν και να ξαναδούν τα σχέδιά τους.

Οι οργανώσεις των τζιχαντιστών του FSA και της Αλ Κάιντα υποστηρίζονται, εξοπλίζονται και χρηματοδοτούνται από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

aleppo_map Πολεμικός χάρτης της πόλης του Χαλεπιού. Με κόκκινο χρώμα είναι τα κυβερνητικά εδάφη. Όπως βλέπετε οι κυβερνητικοί ελέγχουν τις δυτικές συνοικίες της πόλης και παράλληλα έχουν περικυκλώσει τις ανατολικές. Με πράσινο χρώμα είναι οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του FSA. Αυτοί που είναι κλεισμένοι στο ανατολικό Χαλέπι λέγονται Συμμαχία Κατάκτησης του Χαλεπιού και οι άλλοι, που επιτίθενται από τα νοτιοδυτικά για να σπάσουν την πολιορκία, ονομάζονται Στρατός της Κατάκτησης. Το κίτρινο χρώμα είναι η υπό κουρδικό έλεγχο συνοικία Σεΐχ Μακσούντ.

Σχετικά άρθρα