Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές βομβάρδισαν με χημικά αμάχους στο Χαλέπι (βίντεο)

Τζιχαντιστές βομβάρδισαν με χημικά αμάχους στο Χαλέπι (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Η Μεγάλη Επική Μάχη για το Χαλέπι, Ισλαμιστές, Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι, Χημικά Όπλα,

Οι τζιχαντιστές της συμμαχίας Φατέχ Χαλάμπ (Κατάκτηση του Χαλεπιού), που αποτελείται από οργανώσεις της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), βομβάρδισαν την Τετάρτη 3 Αυγούστου με χημικά αέρια τις δυτικές συνοικίες που ελέγχουν οι κυβερνητικοί στο Χαλέπι, σκοτώνοντας 7 πολίτες και τραυματίζοντας 20, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πόλης.

Τα χημικά όπλα τα χρησιμοποίησε η τζιχαντιστική συμμορία Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι, που συμμετέχει στη Φατέχ Χαλάμπ, και έγινε παγκοσμίως γνωστή όταν τον προηγούμενο μήνα μέλη της αποκεφάλισαν έναν 12χρονο Παλαιστίνιο, το βιντεοσκόπησαν και στη συνέχεια το ανάρτησαν στο διαδίκτυο.

Στο ίδιο βίντεο, του αποκεφαλισμού, ακούγονται τα μέλη της “μετριοπαθούς” αυτής οργάνωσης να δηλώνουν “χειρότεροι από το Ισλαμικό Κράτος”.

Η Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι καταγγέλλεται ότι χρησιμοποίησε αέριο χλώριο στην τελευταία επίθεση με χημικά στο Χαλέπι.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί εδώ ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι υποτιθέμενοι “μετριοπαθείς” μισθοφόροι της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας κάνουν χρήση χημικών όπλων στο Χαλέπι.

Τον Μάρτιο του 2016, τζιχαντιστές της Φατέχ Χαλάμπ, μέλη της οργάνωσης Τζαΐς Αλ Ισλάμ, βομβάρδισαν με χημικά αέρια την κουρδική συνοικία Σεΐχ Μακσούντ στα βόρεια του Χαλεπιού.

Παρά το γεγονός ότι η επίθεση με χημικά στους Κούρδους στο Χαλέπι έγινε τεράστιο θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, “θάφτηκε” από τα συστημικά Μέσα.

Ποια είναι η Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι

Η Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι συγκροτήθηκε στα τέλη του 2011 στην περιοχή Σαΐχ Σαλμάν στο βορειοδυτικό Χαλέπι.

Συμμετείχε στη μάχη του Χαλεπιού το 2012 και κατέλαβε τη συνοικία Σαλαχεντίν. Στη συνέχεια αποτραβήχτηκε στην ύπαιθρο του Χαλεπιού.

Κατά καιρούς συμμάχησε με διάφορες άλλες ομάδες, ενώ τον Ιανουάριο του 2014 ήταν μια από τις ιδρυτικές οργανώσεις στον λεγόμενο Στρατό των Μουτζαχεντίν, μια συμμαχία που αποσκοπούσε να πολεμήσει ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Τον Μάιο του 2014 αποτραβήχτηκε από τον Στρατό των Μουτζαχεντίν και τότε έλαβε μια τεράστια οικονομική ενίσχυση από τη Σαουδική Αραβία.

Η ίδια οργάνωση έλαβε και βοήθεια από τις ΗΠΑ χάρη στην Τουρκία.

Εντάχθηκε σε ένα πρόγραμμα της CIA υποστήριξης “μετριοπαθών ανταρτών”, που συντονιζόταν μέσα από την Τουρκία (Military Operation Centre – MOC), ωστόσο, τον Οκτώβριο του 2015 της “κόπηκε” κάθε βοήθεια από τις ΗΠΑ επειδή η οργάνωση καταγγέλθηκε πολλές φορές ότι διέπραττε αγριότητες.

Από τις 6 Μαΐου 2015 η Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι συμμετέχει στη Φατέχ Χαλάμπ.

Τον Νοέμβριο του 2015, στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία που διεξάγονται στη Γενεύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, η Ιορδανία κατάρτισε μια λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία και η Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι συμπεριλήφθηκε.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία η εν λόγω οργάνωση, μαζί με τις άλλες “μετριοπαθείς” όπως Μέτωπο του Λεβάντε, Αχράρ Αλ Σαμ, Μέτωπο Αλ Νούσρα και 16η Μεραρχία του FSA εμπλέκονται σε απαγωγές και βασανιστήρια δημοσιογράφων και εθελοντών ανθρωπιστικών αποστολών στο Χαλέπι κατά τα έτη 2014 – 2015.

Εκτός από τον αποκεφαλισμό του 12χρονου Παλαιστίνιου, στις 23 Ιουλίου η Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι βομβάρδισε με ρουκέτες ένα πάρκο στο ελεγχόμενο από την κυβέρνηση δυτικό Χαλέπι σκοτώνοντας 10 πολίτες και τραυματίζοντας 44. Η πλειονότητα των θυμάτων ήταν οικογένειες που έκαναν βόλτα με τα παιδιά τους.

Δείτε βίντεο ύστερα από την επίθεση με χημικά:

Σχετικά άρθρα