Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τζαΐς Αλ Φάτεχ εξάρθρωσε πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στην Ιντλίμπ

Η Τζαΐς Αλ Φάτεχ εξάρθρωσε πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στην Ιντλίμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ιντλίμπ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζαΐς Αλ Φάτεχ, Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές,

Το απόγευμα της Τετάρτης άνδρες της “μετριοπαθούς” τζιχαντιστικής συμμαχίας Τζαΐς Αλ Φάτεχ εξάρθρωσαν έναν εν ύπνω πυρήνα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην πόλη Ιντλίμπ, η οποία κατέχεται από τους “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές.

Τζιχαντιστές της Τζαΐς Αλ Φάτεχ έκαναν έφοδο σε ένα κτίριο που είχαν πληροφορίες ότι ήταν “γιάφκα” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Πέντε τζιχαντιστές του ISIS βρίσκονταν μέσα στο κτίριο. Ένας σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών, ένας άλλος πιάστηκε αιχμάλωτος και οι υπόλοιποι τρεις επέλεξαν να ανατιναχτούν με τα γεμάτα εκρηκτικά γιλέκα αυτοκτονίας τους.

Η Τζαΐς Αλ Φάτεχ δεν έχασε ούτε έναν άνδρα της κατά τη διάρκεια της εφόδου που πραγματοποίησε.

Στο διαδίκτυο αναρτήθηκε και φωτογραφία ενός από τους τζιχαντιστές που ανατινάχτηκαν, στην κυριολεξία κομματιασμένος. Καλύψαμε με πίξελ τα τραύματά του.

isis_suicide_bombr

Από την αρχή του 2016 η κατεχόμενη από τους “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές Ιντλίμπ δέχεται συνεχώς τρομοκρατικά χτυπήματα.

Σε καθημερινή σχεδόν βάση ανατινάζονται βόμβες κι άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί που τοποθετούνται στις άκρες των δρόμων, προκαλώντας απώλειες και μεταξύ των “μετριοπαθών” τζιχαντιστών.

Πολλές από αυτές τις βομβιστικές επιθέσεις πραγματοποιούνται από υποστηρικτές του ISIS μέσα στην πόλη που προσπαθούν να υπονομεύσουν την Τζαΐς Αλ Φάτεχ.

Η Τζαΐς Αλ Φάτεχ είναι μια συμμαχία των δυνάμεων της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA). Υποστηρίζεται από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Συστήθηκε στις 24 Μαρτίου του 2015 για να κατακτήσει την επαρχία της Ιντλίμπ και το κατάφερε.

Μέχρι τα τέλη του Μαΐου του 2015 είχε καταλάβει ολόκληρη την επαρχία της Ιντλίμπ εκτός από έναν μικρό θύλακα που κρατά ακόμα η κυβέρνηση, όπως μπορείτε να δείτε και στον χάρτη που ακολουθεί:

idlib_map_4_8 Πολεμικός χάρτης της επαρχίας της Ιντλίμπ. Με πράσινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχουν οι “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές, με κόκκινο η κυβέρνηση. Βορειοανατολικά δίπλα στην πόλη της Ιντλίμπ βλέπετε τον θύλακα που τελεί ακόμα υπό κυβερνητικό έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, η Τζαΐς Αλ Φάτεχ επέβαλλε απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα στην Ιντλίμπ και πρόσφερε σε ντόπιους πληροφοριοδότες οικονομικές αμοιβές εάν της παρείχαν πληροφορίες για να αποτρέψει στο μέλλον νέες βομβιστικές επιθέσεις.

Προφανώς και τα χρήματα έπιασαν τόπο, διότι κατάφερε και εξάρθρωσε έναν πυρήνα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Το Ισλαμικό Κράτος δεν ελέγχει εδάφη στην επαρχία της Ιντλίμπ. Εκδιώχτηκε από αυτήν το 2014, όταν διασπάστηκε από την Αλ Κάιντα.

Ωστόσο, στην Ιντλίμπ υπάρχουν αρκετοί υποστηρικτές του ISIS οργανωμένοι σε εν ύπνω πυρήνες, όπως αυτός που εξολοθρεύτηκε.

Σχετικά άρθρα