Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βενεζουέλα: Για εμπόριο ναρκωτικών κατηγορείται ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης

Βενεζουέλα: Για εμπόριο ναρκωτικών κατηγορείται ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενεζουέλα, Νίκολας Μαδούρο,

Δεν σταματά να εκπλήσσει την παγκόσμια κοινότητα ο άνθρωπος που οδήγησε στην ολική κατάρρευση και την ανθρωπιστική κρίση τη Βενεζουέλα. Ο πρόεδρος Νίκολας Μαδούρο, ονόμασε τον νέο υπουργό Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της κυβέρνησής του, επιλέγοντας τον στρατηγό Νέστορ Ρεβερόλ, ο οποίος είναι «επικηρυγμένος» στις ΗΠΑ με βαρύτατες κατηγορίες για διακίνηση και εμπόριο ναρκωτικών, καθώς και για διευκόλυνση στη διακίνηση από μεγάλα καρτέλ.

Aνέλαβε το νέο του πόστο μόλις μία ημέρα μετά την ανάγνωση των κατηγοριών

Ο στρατηγός Ρεβερόλ ανέλαβε το νέο του πόστο μόλις μία ημέρα μετά την ανάγνωση των κατηγοριών ενός αμερικανικού δικαστηρίου για διακίνηση κοκαΐνης. Ο στρατηγός από τη Βενεζουέλα είχε διατελέσει κατά το παρελθόν και υπουργός Εσωτερικών, όταν στην προεδρία βρισκόταν ο Ούγκο Τσάβες. Πρόσφατα, είχε αναλάβει τη διεύθυνση της εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Τη Δευτέρα, ο γενικός εισαγγελέας στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε ότι ο στρατηγός Ρεβερόλ και ο πρώην αναπληρωτής του στην υπηρεσία κατά των ναρκωτικών, στρατηγός Εντιλμπέρτο Χοσέ Μολίνα, είναι ύποπτοι για την είσπραξη μεγάλων χρηματικών ποσών από εμπόρους ναρκωτικών, καλύπτοντας τις κινήσεις τους και δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για τα σχέδια δράσης της αστυνομίας. Ο εισαγγελέας πρόσθεσε πως οι δύο επικεφαλής αυτής της επιχείρησης, επέτρεπαν την ελεύθερη διακίνηση συγκεκριμένων συμμοριών και άφηναν τους εμπόρους να διαφεύγουν.

Ο συγκατηγορούμενος του νέου υπουργού Δικαιοσύνης της Βενεζουέλας, ο 53χρονος στρατηγός Μολίνα, υπηρετεί ως στρατιωτικός ακόλουθος στην πρεσβείας της χώρας στη Γερμανία.

Όπως έγινε γνωστό επίσης, ο νέος υπερυπουργός Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Βενεζουέλας θα παραμείνει στο πόστο του αρχηγού της ομάδας εθνικής ασφάλειας, αλλά και των μυστικών υπηρεσιών. Ο Ρεβερόλ ήταν ένας από τους επτά επίσημους παράγοντες της Βενεζουέλας, στους οποίους οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα τον Μάρτιο του 2015.

Σχετικά άρθρα