Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλληλοκατηγορούνται κυβέρνηση και τζιχαντιστές για επίθεση με χημικά στο Χαλέπι

Αλληλοκατηγορούνται κυβέρνηση και τζιχαντιστές για επίθεση με χημικά στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Η Μεγάλη Επική Μάχη για το Χαλέπι, Ισλαμιστές, Συρία, Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές, Χαλέπι, Χημικά Όπλα,

“Μετριοπαθείς” τζιχαντιστές και Σύροι κυβερνητικοί ανταλλάσσουν κατηγορίες για το ποια πλευρά έριξε χημικά αέρια σε πολίτες στις νοτιοδυτικές συνοικίες της πόλης του Χαλεπιού την Τρίτη.

Οι κυβερνητικοί αρνήθηκαν ότι έχουν την παραμικρή σχέση με την επίθεση και κατηγόρησαν τους τζιχαντιστές για τη ρίψη χημικών.

Οι φιλότουρκοι τζιχαντιστές ανάρτησαν βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνουν αμάχους να δέχονται ιατρική βοήθεια ύστερα από επίθεση από χημικά, όπως ισχυρίζονται, ωστόσο δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι όντως συνέβη αυτό.

Υπενθυμίζουμε ότι από την Κυριακή το πρωί οι τζιχαντιστικές συμμορίες της βορειοδυτικής Συρίας, που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα ή μετέχουν στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), έχουν εξαπολύσει μεγάλη επίθεση στα νοτιοδυτικά της πόλης του Χαλεπιού για να “σπάσουν” τον αποκλεισμό των ανατολικών συνοικιών, που ελέγχονται από συμμαχητές τους και πολιορκούνται από τις συριακές δυνάμεις.

Διασώστες και γιατροί, στην ελεγχόμενη από τους τζιχαντιστές πόλη Σαρακίμπ, 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Χαλεπιού, ανέφεραν δεκάδες περιπτώσεις ανθρώπων που αντιμετώπισαν σοβαρές αναπνευστικές δυσκολίες, με συμπτώματα που υποδηλώνουν επιθέσεις με αέριο χλώριο.

Ο νευρολόγος δρ. Ιμπραήμ Αλ Άσαντ είπε ότι περιέθαλψε 16 ασθενείς από τους 29 που εισήχθησαν στο νοσοκομείο του τη Δευτέρα το βράδυ, οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά, με αναπνευστικά προβλήματα και κόκκινα μάτια.

Οι τζιχαντιστές ισχυρίζονται ότι έγινε βομβιστική επίθεση με βόμβα που περιείχε αέριο χλώριο σε πολυσύχναστη περιοχή της πόλης με εμπορικά καταστήματα, δίπλα σε ένα παγωτατζίδικο, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αυτούς τους ισχυρισμούς ούτε να τους αποδείξει.

Τα συριακά κυβερνητικά Μέσα μετέδωσαν ότι πέντε πολίτες σκοτώθηκαν και ακόμα 8 είχαν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα ύστερα από βομβαρδισμό που εξαπέλυσαν οι τζιχαντιστές με χημικά αέρια στην παλιά πόλη του Χαλεπιού.

Στις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπιού, που ελέγχουν οι τζιχαντιστές, έχουν εγκλωβιστεί περίπου 300.000 άμαχοι. Η κυβέρνηση ελέγχει τις δυτικές συνοικίες της πόλης και έχει περικυκλώσει τους τζιχαντιστές ολόγυρα.

Άλλοι τζιχαντιστές, που έσπευσαν από τις γειτονικές επαρχίες, επιτίθενται στα νοτιοδυτικά της πόλης, στις κυβερνητικές θέσεις, για να σπάσουν την πολιορκία των ανατολικών συνοικιών.

aleppo Πολεμικός χάρτης της πόλης του Χαλεπιού. Οι τζιχαντιστές (πράσινο χρώμα) ελέγχουν τις ανατολικές συνοικίες. Οι κυβερνητικοί (κόκκινο χρώμα) τις δυτικές συνοικίες και παράλληλα έχουν περικυκλώσει ολόγυρα τις ανατολικές συνοικίες. Από τα νοτιοδυτικά επιτίθενται άλλοι τζιχαντιστικές για να σπάσουν την πολιορκία. Με κίτρινο χρώμα, στα βόρεια της πόλης, είναι η συνοικία Σεΐχ Μακσούντ που ελέγχεται από τους Κούρδους.

Οι τζιχαντιστές επιτίθενται στις κυβερνητικές γραμμές με διάφορες τακτικές πολιορκίας. Στέλνουν πάνω τους, σε αποστολές αυτοκτονίας, οχήματα – βόμβες και σκάβουν τούνελ (λαγούμια), κάτω από κτίρια, τα γεμίζουν εκρηκτικά και στη συνέχεια τα ανατινάζουν. Ο πόλεμος των λαγουμιών είναι μια από τις πανάρχαιες πολιορκητικές τακτικές.

Οι απώλειες στρατιωτών και τζιχαντιστών στις μάχες που μαίνονται από την Κυριακή το πρωί είναι μεγάλες, κανείς όμως δεν είναι σε θέση να δώσει συγκεκριμένους αριθμούς.

Σχετικά άρθρα