Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι αντάρτες απελευθέρωσαν σκλάβες του ISIS με τα παιδιά τους

Κούρδοι αντάρτες απελευθέρωσαν σκλάβες του ISIS με τα παιδιά τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γιαζίντι, Ερωτική Σκλάβα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ράκα, Σκλάβοι, Συρία, Τζιχαντιστές,

Κούρδοι αντάρτες του Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) πραγματοποίησαν καταδρομική επιχείριση μέσα στη ντε φάκτο πρωτεύουσα των τζιχαντιστών στη Συρία, Ράκα, κι απελευθέρωσαν αιχμάλωτες Γιαζίντι γυναίκες και τα παιδιά τους.

Γυναίκες και παιδιά είναι μέλη της ίδιας οικογένειας. Απήχθησαν από τους τζιχαντιστές τον Αύγουστο του 2014 όταν το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε στην περιοχή Σιντζάρ, στο βορειοδυτικό Ιράκ, όπου ζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια οι Κούρδοι Γιαζίντι.

Συνολικά απελευθερώθηκαν 12 γυναίκες και παιδιά, που κρατούσαν σκλάβους οι τζιχαντιστές.

Οι Κούρδοι Γιαζίντι, συνολικά περίπου 400.000 άνθρωποι, διατηρούν μια εκδοχή της αρχαίας ζωροαστρικής θρησκείας, της αρχαίας θρησκείας των Κούρδων πριν το Ισλάμ.

Οι τζιχαντιστές τους θεωρούν “σατανιστές”, “ειδωλολάτρες” και “άπιστους”. Αυτός είναι ο λόγος που όταν εισέβαλαν στα χωριά τους, στο Ιράκ, έσφαξαν χιλιάδες άνδρες και αγόρια, ενώ πήραν τις γυναίκες και τα παιδιά σκλάβους.

Οι γυναίκες και τα νεαρά κορίτσια, από την ηλικία των 9 ετών και πάνω, χρησιμοποιήθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος ως ερωτικές σκλάβες.

Οι τζιχαντιστές θεωρούν ότι βιάζοντας τις αιχμάλωτες τις εξισλαμίζουν.

Σχετικά άρθρα