Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπό κουρδικό έλεγχο το 80% της πόλης Μανμπίτζ – Το Ισλαμικό Κράτος “ασφυκτιά”

Υπό κουρδικό έλεγχο το 80% της πόλης Μανμπίτζ – Το Ισλαμικό Κράτος “ασφυκτιά”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Ο Μουσταφά Μανμπίτζ, μέλος του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Μανμπίτζ, του επιτελείου των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που πολιορκούν την πόλη Μανμπίτζ στη βορειοδυτική Συρία, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, δήλωσε μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων ANHA ότι το 80% της πόλης έχει απελευθερωθεί (δείτε χάρτη).

Ο Μουσταφά Μανμπίτζ πρόσθεσε ότι περισσότεροι από 50.000 κάτοικοι της πολιορκημένης Μανμπίτζ έχουν διασωθεί από τις κουρδικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους.

Στις 2 Αυγούστου 2016 συμπληρώνονται 63 ημέρες από την έναρξη της εκστρατείας για την απελευθέρωση της Μανμπίτζ από το Ισλαμικό Κράτος.

Άγριες μάχες μαίνονται στο κέντρο της πόλης, με το Ισλαμικό Κράτος να υφίσταται βαρύτατες απώλειες και κάθε ημέρα οι τζιχαντιστές να λιγοστεύουν σημαντικά.

“Οι Σύροι θα ακούσουν τα καλά νέα της πλήρους απελευθέρωσης της Μανμπίτζ, οι δυνάμεις μας έχουν υψηλό ηθικό ιδιαίτερα μετά την απελευθέρωση χιλιάδων αμάχων τις τελευταίες ημέρες από το κέντρο της πόλης”, είπε ο Μουσταφά Μανμπίτζ.

“Σε ό,τι αφορά τους λόγους της καθυστέρησης της απελευθέρωσης της Μανμπίτζ, ο κυρίως λόγος ήταν ότι το Ισλαμικό Κράτος είχε πάρει τους πολίτες ως ομήρους στο κέντρο της πόλης και τους χρησιμοποιούσε ως ανθρώπινες ασπίδες για να αποτρέψει την πρόοδο των δυνάμεών μας”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Με την έναρξη της πολιορκίας της Μανμπίτζ και με την επικείμενη απελευθέρωσή της, το Ισλαμικό Κράτος αποκόπτεται από τις οδούς ανεφοδιασμού του από την Τουρκία.

Η Μανμπίτζ υπό το Ισλαμικό Κράτος λειτουργούσε ως πόλη “υποδοχής” των ξένων εθελοντών τζιχαντιστών που έρχονταν μέσω Τουρκίας αλλά κι ως “πέρασμα” εφοδίων και όπλων που έστελναν στους τζιχαντιστές μέσω Τουρκίας οι υποστηρικτές τους.

Σχετικά άρθρα