Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε πώς οι τζιχαντιστές κατέλαβαν οχυρό του στρατού στο Χαλέπι (βίντεο)

Δείτε πώς οι τζιχαντιστές κατέλαβαν οχυρό του στρατού στο Χαλέπι (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Βίντεο, Η Μεγάλη Επική Μάχη για το Χαλέπι, Ισλαμιστές, Συρία, Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Με βίντεο που ανάρτησε στο διαδίκτυο η τζιχαντιστική οργάνωση Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, η πρώην Αλ Νούσρα – Αλ Κάιντα, έδειξε πώς οι τζιχαντιστές της κατέλαβαν το κτίριο της Σχολής Χίκμα, στα δυτικά της πόλης του Χαλεπιού, την Κυριακή.

Το κτίριο της Σχολής Χίκμα ήταν ένα από τα προπύργια των κυβερνητικών στο δυτικό Χαλέπι.

Οι τζιχαντιστές κατάφεραν να το πάρουν από τους κυβερνητικούς, αφού πρώτα εξαπέλυσαν δύο τρομερές επιθέσεις αυτοκτονίας με οχήματα βόμβες.

Έδωσαν μάλιστα στη δημοσιότητα και πλάνα από ντρον στα οποία κατέγραψαν τις επιθέσεις αυτοκτονίας από αέρος:

aleppo_hikma1

aleppo_hikma2

Στο βίντεο που ακολουθεί, η τρομερή διπλή επίθεση αυτοκτονίας:

Στις 09.00 το πρωί (τοπική ώρα) της Κυριακής 31 Ιουλίου, οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία τζιχαντιστικές οργανώσεις που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και οι σύμμαχοί τους «μετριοπαθείς» ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), επιτέθηκαν από τα δυτικά και νοτιοδυτικά της πόλης του Χαλεπιού για να σπάσουν την πολιορκία του συριακού στρατού στις ελεγχόμενες από τους τζιχαντιστικές ανατολικές συνοικίες της πόλης.

Κεντρική δύναμη στην επίθεση είναι η Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, η πρώην Αλ Νούσρα, που από την Πέμπτη μετονομάστηκε διακηρύσσοντας ότι διακόπτει τις σχέσεις της με την Αλ Κάιντα, κάτι που δεν έπεισε φυσικά κανένα, ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση της ίδιας της Αλ Κάιντα στην οποία αναφέρεται ότι είναι «διαζύγιο» με τις ευλογίες της.

Κοντά στην Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ και τα άλλα παραμάγαζα της Αλ Κάιντα στη Συρία, η Αχράρ Αλ Σαμ, η Τζαΐς Αλ Φάτεχ, η Τζαΐς Αλ Ισλάμ και το Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν, ενώ στη μάχη συμμετέχουν και οι συμμορίες του μισθοδοτούμενου από την Τουρκία Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Στο βίντεο η μάχη που ακολούθησε μεταξύ τζιχαντιστών και κυβερνητικών για τον έλεγχο του κτιρίου:

Παρακολουθείστε όλα τα νέα για τον πόλεμο στο Χαλέπι εδώ: ΧΑΛΕΠΙ – ΣΥΡΙΑ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σχετικά άρθρα