Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νυχτερινή μάχη κόλαση στο Χαλέπι – βομβάρδισαν και οι Ρώσοι

Νυχτερινή μάχη κόλαση στο Χαλέπι – βομβάρδισαν και οι Ρώσοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Αχράρ Αλ Σαμ, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Η Μεγάλη Επική Μάχη για το Χαλέπι, Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Τζαΐς Αλ Ισλάμ, Τζαΐς Αλ Φάτεχ, Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Με τους τζιχαντιστές να προωθούνται στα νοτιοδυτικά του Χαλεπιού και τις κυβερνητικές δυνάμεις να χάνουν έδαφος, ήρθε το… ιππικό να σώσει την κατάσταση.

Σύμφωνα με το Al Masdar News, η ρωσική πολεμική αεροπορία βομβάρδισε σκληρά το βράδυ της Κυριακής τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Είχε προηγηθεί η προώθηση των τζιχαντιστών της Τζαΐς Αλ Ισλάμ στις λαϊκές κατοικίες στην περιοχή Αλ Χαμαντανίγια κοντά στην περιοχή Αλ Αμαρίγια.

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν τους τζιαντιστές, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή μέσα από το Χαλέπι, όταν εκείνοι έφτασαν κοντά στις πρώτες γραμμές του στρατού στις λαϊκές κατοικίες.

Οι Ρώσοι χτύπησαν κι άλλες περιοχές που βρίσκονται οι θέσεις των τζιχαντιστών, όπως μέσα στην Αλ Αμαρίγια, στο Σχολείο Χικμάν (που το κατέλαβαν νωρίτερα από τον συριακό στρατό), στην Αλ Ραμούσε και στη Σεΐχ Σαέεντ.

Στον χάρτη, σημειωμένες με κύκλο, τα επίκεντρα των συνοικιών που βομβάρδισε η ρωσική πολεμική αεροπορία:

aleppo_map2

Ωστόσο, παρά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, οι μάχες συνεχίζονται μέσα στις λαϊκές κατοικίες μεταξύ τζιχαντιστών και στρατού.

Η Αλ Αμαρίγια, συνοικία στο νότιο Χαλέπι, χάθηκε 18 μήνες μετά την επανείσοδο σε αυτήν του συριακού στρατού.

Η επίθεση των τζιχαντιστών συνεχίζεται αμείωτη και τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, ενώ φαίνεται να έχουν φέρει στο Χαλέπι όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις τους.

Ποιες δυνάμεις επιτίθενται δυτικά και νοτιοδυτικά του Χαλεπιού:

Κεντρική δύναμη στην επίθεση είναι η Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, η πρώην Αλ Νούσρα, που από την Πέμπτη μετονομάστηκε διακηρύσσοντας ότι διακόπτει τις σχέσεις της με την Αλ Κάιντα, κάτι που δεν έπεισε φυσικά κανένα, ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση της ίδιας της Αλ Κάιντα στην οποία αναφέρεται ότι είναι «διαζύγιο» με τις ευλογίες της.

Κοντά στην Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ και τα άλλα παραμάγαζα της Αλ Κάιντα στη Συρία, η Αχράρ Αλ Σαμ, η Τζαΐς Αλ Φάτεχ και η Τζαΐς Αλ Ισλάμ, ενώ στη μάχη συμμετέχουν και οι συμμορίες του μισθοδοτούμενου από την Τουρκία Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

aleppo_map Πολεμικός χάρτης της πολιορκίας του Χαλεπιού. Με κόκκινο χρώμα τα κυβερνητικά εδάφη, με κίτρινο τα κουρδικά, με πράσινο οι «μετριοπαθείς» τζιαντιστές της Αλ Κάιντα. Τα βέλη δείχνουν την επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές για να σπάσουν την πολιορκία. Μέσα στον κόκκινο κύκλο η πόλη του Χαλεπιού. Με πράσινο χρώμα, μέσα στην πόλη του Χαλεπιού, ο θύλακας των ανατολικών συνοικιών που ελέγχουν οι τζιχαντιστές και πολιορκείται πλήρως αποκλεισμένος από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Σχετικά άρθρα