Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαλέπι: Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν προπύργιο της κυβέρνησης

Χαλέπι: Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν προπύργιο της κυβέρνησης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αχράρ Αλ Σαμ, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Η Μεγάλη Επική Μάχη για το Χαλέπι, Ισλαμιστές, Συρία, Τζαΐς Αλ Φάτεχ, Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Άγριες μάχες μαίνονται στα δυτικά και στα νότια της πόλης του Χαλεπιού, όπου οι τζιχαντιστικές ομάδες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) έχουν εξαπολύσει μεγάλη επίθεση ενάντια στις κυβερνητικές δυνάμεις για να σπάσουν την ολοκληρωτική περικύκλωση και πολιορκία των συμμαχητών τους στις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπιού.

aleppo_map Πολεμικός χάρτης της πολιορκίας του Χαλεπιού. Με κόκκινο χρώμα τα κυβερνητικά εδάφη, με κίτρινο τα κουρδικά, με πράσινο οι «μετριοπαθείς» τζιαντιστές της Αλ Κάιντα. Τα βέλη δείχνουν την επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές για να σπάσουν την πολιορκία. Μέσα στον κόκκινο κύκλο η πόλη του Χαλεπιού. Με πράσινο χρώμα, μέσα στην πόλη του Χαλεπιού, ο θύλακας των ανατολικών συνοικιών που ελέγχουν οι τζιχαντιστές και πολιορκείται πλήρως αποκλεισμένος από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Όπως μεταδίδει το Al Masdar News, η επίθεση των υποστηριζόμενων από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία τζιχαντιστικών “μετριοπαθών” οργανώσεων ξεκίνησε στις 09.00 το πρωί τοπική ώρα, με ενισχύσεις των τζιχαντιστών που ήλθαν από τις επαρχίες της Ιντλίμπ, της Λαττάκειας και της Χάμα.

Κεντρική δύναμη στην επίθεση είναι η Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, η πρώην Αλ Νούσρα, που από την Πέμπτη μετονομάστηκε διακηρύσσοντας ότι διακόπτει τις σχέσεις της με την Αλ Κάιντα, κάτι που δεν έπεισε φυσικά κανένα, ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση της ίδιας της Αλ Κάιντα στην οποία αναφέρεται ότι είναι “διαζύγιο” με τις ευλογίες της.

Κοντά στην Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ και τα άλλα δύο παραμάγαζα της Αλ Κάιντα στη Συρία, η Αχράρ Αλ Σαμ και η Τζαΐς Φάτεχ, ενώ στη μάχη συμμετέχουν και οι συμμορίες του μισθοδοτούμενου από την Τουρκία Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Οι τζιχαντιστές κατάφεραν να καταλάβουν το σχολείο Αλ Χίκμα, ένα κτίριο που οι κυβερνητικοί είχαν μετατρέψει σε προπύργιό τους, αφού εξαπέλυσαν δύο ισχυρότατες επιθέσεις αυτοκτονίας με οχήματα βόμβες, το ένα μάλιστα ήταν νταλίκα.

Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν και κάποια υψώματα που “κοιτούν” προς τα κτίρια της Σχολής Πυροβολικού και της Στρατιωτικής Ακαδημίας Άσαντ.

Διαβάστε και δείτε ακόμα: Μεγάλη επίθεση τζιχαντιστών στο Χαλέπι για να σπάσουν την πολιορκία (φωτο)

Στον χάρτη που ακολουθεί βλέπετε με κίτρινο χρώμα την προώθηση των τζιχαντιστών:

aleppo-map

Σχετικά άρθρα