Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τζαΐς Αλ Φάτεχ στέλνει τζιχαντιστές να σπάσουν την πολιορκία στο Χαλέπι

Η Τζαΐς Αλ Φάτεχ στέλνει τζιχαντιστές να σπάσουν την πολιορκία στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Η Μεγάλη Επική Μάχη για το Χαλέπι, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Λαττάκεια (Λαοδίκεια), Συρία, Τζαΐς Αλ Φάτεχ, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Η πλήρης περικύκλωση των ανατολικών συνοικιών του Χαλεπιού από τον συριακό στρατό, σε συνδυασμό με την υπόσχεση του Μπασάρ Αλ Άσαντ για αμνηστία σε όσους τζιχαντιστές παραδοθούν [δείτε εδώ], έχει προκαλέσει μεγάλη σύγχυση στους τουρκόφιλους “μετριοπαθείς” ισλαμιστές.

Με δεκάδες άνδρες του ισλαμιστικού FSA να παραδίδονται στους κυβερνητικούς και εκατοντάδες πολίτες να προσπαθούν να περάσουν στις υπό κυβερνητικό έλεγχο περιοχές, οι ισλαμιστές φοβούνται ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή το ανατολικό Χαλέπι να πέσει στα χέρια της κυβέρνησης.

Αυτός είναι κι ο λόγος που ένοπλες ομάδες της “μετριοπαθούς” τζιχαντιστικής Τζαΐς Αλ Φάτεχ αποσύρονται ταχύτατα από τα μέτωπα στην παραλιακή επαρχία της Λαττάκειας και μετακινούνται προς το Χαλέπι για να σπάσουν την πολιορκία.

Πληροφορίες από τοπικά μέσα λένε ότι η Τζαΐς Αλ Φάτεχ θα επιχειρήσει μεγάλη επίθεση ενάντια στις κυβερνητικές δυνάμεις μέσα στις επόμενες ώρες.

Βεβαίως, οι τζιχαντιστικές δυνάμεις που φεύγουν από τη Λαττάκεια και οδεύουν προς το Χαλέπι αποδυναμώνουν το μέτωπο της Λαττάκειας επιτρέποντας στον στρατό να εξαπολύσει νέες επιθέσεις.

Αυτό που σωστά φοβούνται οι τουρκόφιλοι ισλαμιστές είναι ότι εάν απελευθερωθεί πλήρως η πόλη του Χαλεπιού από τον στρατό, σειρά έχει η επαρχία Ιντλίμπ η οποία ελέγχεται πλήρως από την Αλ Κάιντα, τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) κι άλλες χρηματοδοτούμενες από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία συμμορίες.

Όσο το ανατολικό Χαλέπι κρατιέται από τους ισλαμιστές, η επαρχία Ιντλίμπ δεν κινδυνεύει με κυβερνητική επίθεση.

Στον χάρτη της Συρίας μπορείτε να δείτε τις τρεις βορειοδυτικές επαρχίας στη σειρά. Λαττάκεια, παραλιακά, μετά Ιντλίμπ και στη συνέχεια το Χαλέπι.

Σχετικά άρθρα