Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι βομβάρδισαν τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα στην Ιντλίμπ

Οι Κούρδοι βομβάρδισαν τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα στην Ιντλίμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Αχράρ Αλ Σαμ, Εφρίν, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) επιτέθηκαν την Τετάρτη σε προπύργια των “μετριοπαθών” φιλότουρκων τζιχαντιστών στη βορειοδυτική επαρχία της Ιντλίμπ, στη Συρία, και είναι η πρώτη φορά που οι Κούρδοι εμπλέκονται σε αυτό το μέτωπο.

Οι Κούρδοι βομβάρδισαν αρχηγείο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αχράρ Αλ Σαμ στην ύπαιθρο της Ιντλίμπ, σκοτώνοντας τουλάχιστον οκτώ τζιχαντιστές και τραυματίζοντας ακόμα 13.

Η επίθεση των Κούρδων ήταν απάντηση στον βομβαρδισμό που εξαπέλυσαν η Αχράρ Αλ Σαμ και το Μέτωπο Αλ Νούσρα (αμφότερες συνδέονται με την Αλ Κάιντα) σε κουρδικά χωριά στην περιοχή του υπό κουρδική διοίκηση καντονιού της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Δεκάδες Κούρδοι άμαχοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν όταν οι τζιχαντιστές των παραμάγαζων της Αλ Κάιντα χτύπησαν τα χωριά Τζούμλα και Ντιγουάν την Τρίτη.

“Ο βομβαρδισμός με όλμους των τζιχαντιστών σκότωσε και τραυμάτισε 30 πολίτες την Τρίτη”, είπε μια ιατρική πηγή από την Εφρίν μιλώντας στο ARA News, προσθέτοντας ότι πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση εξαιτίας και των ελλείψεων σε ιατροφαρμακευτικό υλικό και προσωπικό.

“Το νοσοκομείο εκστρατείας Τζιντερίς στην Εφρίν δεν μπορεί να παράσχει στους τραυματισμένους ανθρώπους εξειδικευμένη θεραπεία εξαιτίας των ελλείψεων σε γιατρούς και φάρμακα”, είπε η ίδια πηγή.

Σχετικά άρθρα