Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι γαλλικές Αρχές είχαν προειδοποιηθεί πριν τον αποκεφαλισμό του ιερέα Ζακ Αμέλ

Οι γαλλικές Αρχές είχαν προειδοποιηθεί πριν τον αποκεφαλισμό του ιερέα Ζακ Αμέλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αποκεφαλισμός, Γαλλία, Ζακ Αμέλ, Ιερέας, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Καθολική Εκκλησία, Τζιχαντιστές, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Νέες αποκαλύψεις που φέρνει στο φως ο γαλλικός Τύπος, σχετικά με τον αποκεφαλισμό του ηλικιωμένου ιερέα Ζακ Αμέλ μέσα στην εκκλησία του από δύο τζιχαντιστές μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), φανερώνουν ότι η Γαλλία έχει σοβαρό πρόβλημα ασφαλείας, πράγμα που έχει φανεί βεβαίως κι από τα προηγούμενα πολύνεκρα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ του το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL, οι μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας είχαν προειδοποιηθεί για το τρομοκρατικό χτύπημα τέσσερις ημέρες νωρίτερα.

Ξένη υπηρεσία ανέφερε στις γαλλικές Αρχές ότι «ένας άνδρας ήταν έτοιμος να λάβει μέρος σε επίθεση σε γαλλικό εθνικό έδαφος» και συμπλήρωνε ότι ο συγκεκριμένος βρισκόταν ήδη στη Γαλλία και μπορούσε να δράσει είτε μόνος του είτε μαζί με άλλους.

Οι μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας είχαν στα χέρια τους μια φωτογραφία του υπόπτου και κανένα άλλο στοιχείο, όνομα ή διεύθυνση κατοικίας για παράδειγμα, προκειμένου να τον εντοπίσουν.

Την έστειλαν στα αστυνομικά τμήματα της χώρας αλλά αυτό δεν στάθηκε ικανό για να αποτρέψει την επίθεσή του.

Έχοντας επίσης πληροφορία για την ημερομηνία και το κίνητρο της επίθεσης, άρχισαν να ανακρίνουν ύποπτους για συμμετοχή σε τρομοκρατικούς κύκλους, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία του Saint-Etienne-du-Rouvray, με τους δύο δράστες να κρατούν έξι ομήρους και κατόπιν να αποκεφαλίζουν τον ιερέα Ζακ Αμέλ, μπροστά στο ιερό.

Σχετικά άρθρα