Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Eρντογάν μετατρέπει το πατρικό του Γκιουλέν σε… δημόσιες τουαλέτες

O Eρντογάν μετατρέπει το πατρικό του Γκιουλέν σε… δημόσιες τουαλέτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Πραξικόπημα, Πραξικόπημα Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Φετουλάχ Γκιουλέν,

Το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο Τούρκος κληρικός που παρουσιάζεται από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως «εγκέφαλος» του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, πρόκειται να μετατραπεί σε δημόσιες τουαλέτες, μετέδωσαν  τα ΜΜΕ της γειτονικής μας χώρας.

Ο συγγραφέας, κληρικός και πολιτικός Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει σήμερα στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μία μονοκατοικία στο τουρκικό χωριό Κορουτζούκ, το οποίο βρίσκεται στην κεντρική επαρχία Ερζερούμ.

Μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα, εκατοντάδες βιβλία που έχει γράψει ο αυτοεξόριστος κληρικός και πολιτικός αντίπαλος του Ερντογάν έχουν «πεταχθεί» από τους ιδιοκτήτες τους σε ποτάμια ή ριχθεί στην πυρά, σε μία προσπάθεια των Τούρκων πολιτών να αποδείξουν την αφοσίωσή τους στον Τούρκο πρόεδρο και να εκφράσουν το μίσος του για τους εχθρούς του.

Θα γίνει κατόπιν απαίτησης των κατοίκων

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Beyaz Gazete, o οποίος υποστηρίζει την Κυβέρνηση, η μετατροπή του πατρικού σπιτιού του κ. Γκιουλέν σε τουαλέτες θα γίνει κατόπιν απαίτησης των κατοίκων του χωριού. Μαθαίνοντας το νέο από μία πηγή του, ο δημοσιογράφος Latif Simsek πίστεψε αρχικά ότι επρόκειτο για αστείο. Στη συνέχεια όμως, ο ρεπόρτερ της εφημερίδας κάλεσε τον Δήμαρχο του Ερζερούμ, που επιβεβαίωσε την πληροφορία.

Ο κ. Γκιουλέν είναι επικεφαλής του φιλελεύθερου ισλαμιστικού και κοινωνικού κινήματος Χιζμέτ που δραστηριοποιείται ενεργά στον τομέα της εκπαίδευσης συνεργαζόμενο με ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια σε πάνω από 180 χώρες. Το κίνημα έχει φανατικούς υποστηρικτές και πολέμιους στην Τουρκία και ο ηγέτης του είναι από τους πιο σφοδρούς επικριτές του προέδρου Ερντογάν σε διεθνές επίπεδο.

Παρόλο που τις περασμένες εβδομάδες έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα από την Άγκυρα ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, ο ίδιος εξακολουθεί να αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στην απόπειρα κατάληψης της εξουσίας από τον στρατό.

Σχετικά άρθρα