Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απασφάλισε ο Ντεμιρτάς: Πρώην και νυν μέλη του ΑΚΡ πίσω από το πραξικόπημα

Απασφάλισε ο Ντεμιρτάς: Πρώην και νυν μέλη του ΑΚΡ πίσω από το πραξικόπημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για HDP Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών, Ισλαμιστές, Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πραξικόπημα Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, Τουρκία,

Στην αποκάλυψη πως πίσω από το πραξικόπημα στην Τουρκία βρίσκονται πρώην και νυν μέλη του κυβερνώντος κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ΑΚΡ, προχώρησε ανοιχτά ο επικεφαλής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Ο Ντεμιρτάς, ο οποίος εδώ και καιρό βρίσκεται στο στόχαστρο του καθεστώτος Ερντογάν που θέλει να εξαλείψει όλο το κουρδικό στοιχείο, επικαλέστηκε τόσο εκτιμήσεις όσο και επιβεβαιωμένες πληροφορίες.

Όπως τόνισε, μια τέτοια μεγάλη ανταρσία δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς πολιτική στήριξη. «Είναι ενδιαφέρον ότι οι πολιτικές ομάδες πίσω τους συνωμότες δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί», πρόσθεσε.

Ο ηγέτης του φιλοκουρδικού Κόμματα υπογράμμισε επίσης ότι το τεράστιο μπαράζ διώξεων στο οποίο επιδόθηκαν οι τουρκικές αρχές, θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί ως μια άλλη ευκαιρία για την πάταξη της αντιπολίτευσης.

«Υπάρχει μια τρίτη επιλογή: Ούτε πραξικόπημα, ούτε τη δικτατορία. η επιλογή μας είναι η δημοκρατία. Εμείς θα επικεντρωθούμε σε αυτό», υπογράμμισε ο Ντεμιρτάς.

Σχετικά άρθρα