Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Yeni Safak κατηγορεί και το Ισραήλ για το πραξικόπημα στην Τουρκία

Η Yeni Safak κατηγορεί και το Ισραήλ για το πραξικόπημα στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιμπραήμ Καραγκιούλ, Ισραήλ, Πραξικόπημα Τουρκία, Τουρκία,

Σε νέο του άρθρο στην Yeni Safak, εφημερίδα φερέφωνο του καθεστώτος Ερντογάν, ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ -γνωστός ερντογανικός προπαγανδιστής- καταλογίζει εκτός από τις ΗΠΑ και στο Ισραήλ ευθύνη για το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου.

Σε ένα νέο παραλήρημα ο Καραγκιούλ μιλά για “εισβολή” στην Τουρκία, έτσι αποκαλεί το πραξικόπημα, υποκινούμενη από τους “τρομοκράτες της Αμερικής”, δηλαδή τους οπαδούς του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Υποστηρίζοντας ότι η 15η Ιουλίου είναι η νέα ημέρα ανεξαρτησίας της Τουρκίας, η αρχή ενός νέου απελευθερωτικού αγώνα, κατηγορεί τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι είχαν συντάξει λίστες εκτελέσεων, “There were arrest lists for tens of thousands of people and execution lists prepared by Israel and U.S. intelligence”, ότι έχουν ενορχηστρώσει πολυεθνικά κέντρα εισβολή στην Τουρκία με αιχμή του δόρατος τους Κούρδους, “Remember, when this scenario also failed, they attempted to openly invade part of Turkey through the Kurdistan Workers’ Party (PKK) and other organizations”, και στέλνει μήνυμα στους εχθρούς της Τουρκίας ότι δεν θα καταφέρουν να σχεδιάσουν τον νέο χάρτη (εννοεί τη διχοτόμηση της Τουρκίας), διότι ο τουρκικός λαός θα δώσει ενωμένος τον αγώνα της αντίστασης στους εισβολείς.

Μπορεί πολλά από αυτά που γράφει ο Καραγκιούλ να είναι συνωμοσιολογικές ασυναρτησίες, ωστόσο αποτυπώνει αρκετά “καθαρά” το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των ισλαμιστών του κυβερνώντος κόμματος AKP. Πράγματι, από ό,τι φαίνεται αισθάνονται ότι η Τουρκία δέχεται επίθεση με απώτερο στόχο τον διαμελισμό της και πίσω από αυτούς τους σχεδιασμούς θεωρούν οι ισλαμιστές ότι βρίσκονται οι ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Σχετικά άρθρα