Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι υδρογονάνθρακες περνάνε μέσα από την επίλυση του Κυπριακού

Οι υδρογονάνθρακες περνάνε μέσα από την επίλυση του Κυπριακού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γεωπολιτική, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Ισραήλ, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Νίκος Αναστασιάδης, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες, Φυσικό Αέριο,

Το έντονο ενδιαφέρον του Ισραήλ στην επίλυση των διαφορών Κύπρου – Τουρκίας στο πλαίσιο της έρευνας για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, κατά τη συνάντηση που είχε με το Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στην πρωτεύουσα του Ισραήλ, Ιεροσόλυμα.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η επίλυση των εν λόγω διαφορών θα διευκολύνει την υλοποίηση μελλοντικών έργων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και θα συμβάλει στη σταθερότητα στην περιοχή.

Στη συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο χωρών συζητήθηκε το θέμα της συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων Αφροδίτη και Yishai και συμφωνήθηκε ότι τον Σεπτέμβριο οι δύο υπουργοί Ενέργειας θα επιδιώξουν να ολοκληρώσουν τον διάλογο.

Οι κ. Αναστασιάδης και Νετανιάχου επεσήμαναν, παράλληλα, τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας.

Σε κοινή τους δήλωση αναφέρεται, τέλος, ότι υπογράμμισαν τα κοινά συμφέροντα των δύο χωρών για περιφερειακή σταθερότητα και συμφώνησαν να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τις πηγές του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας.

Σχετικά άρθρα