Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο γιος του βασιλιά του Μπαχρέιν, πρίγκιπας Νάσερ, εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος

Ο γιος του βασιλιά του Μπαχρέιν, πρίγκιπας Νάσερ, εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μπαχρέιν, Νάσερ μπιν Χαμάντ αλ Χαλίφα, Τζιχαντιστές, Χαμάντ μπιν Ίσα αλ Χαλίφα,

Ο πρίγκιπας Νάσερ μπιν Χαμάντ αλ Χαλίφα (Nasser bin Hamad al-Khalifa), τέταρτος γιος του βασιλιά του Μπαχρέιν, διοικητής της Βασιλικής Φρουράς και Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας του, αποσκίρτησε πρόσφατα από την πατρίδα του και εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος, στα εδάφη του οποίου έφτασε (φυσικά) μέσω Τουρκίας.

nasser_bahrein

Σε μήνυμα προς τους συμπατριώτες του, τους παρότρυνε σε μαζική έξοδο και ανταρσία ώστε να ενταχθούν στις γραμμές του αυτοαποκαλούμενου «ισλαμικού χαλιφάτου», δηλαδή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Ως γόνος της βασιλικής οικογένειας, υπήρχε πάντα ένας στρατός δουλοπρεπών υπηρετών που ικανοποιούσε κάθε μου επιθυμία και με υμνούσαν με κενούς επαίνους, μέχρι που άρχισα να συλλογίζομαι σχετικά με τις συμφορές μας, που όλες έγιναν από τους δυτικούς σταυροφόρους, ιδιαίτερα τους Αμερικανούς απίστους, που σπέρνουν τον όλεθρο στις χώρες μας, με στόχο τη λεηλασία των φυσικών μας πόρων και εκμηδενίζοντας τις παραδόσεις μας», είπε στην αρχή του μηνύματός του ο 29χρονος πρίγκιπας του Μπαχρέιν, όπως το μετέδωσε το τζιχαντιστικό «πρακτορείο ειδήσεων» Amaq.

nasser_bahrein_isis Ο πρίγκιπας Νάσερ στο Ισλαμικό Κράτος.

«Άφησα τα αγαπημένα μου παιδιά, το πολυτελές παλάτι και την πλούσια ζωή», συνέχισε ο πρίγκιπας Νάσερ, «ώστε να πολεμήσω με σταυροφόρους και άπιστους σιίτες και να υπερασπιστώ την πίστη και την αξιοπρέπειά μου, αλλά προς μεγάλη μου λύπη, ο πατέρας μου, ένας δικτάτορας μαριονέτα, έγινε λακές των Αμερικανών και μετέτρεψε το Μπαχρέιν σε αμερικανική ναυτική βάση.

»Πρέπει να παραιτηθεί αμέσως και να ορκιστεί πίστη στον χαλίφη Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι (μακάρι ο Αλλάχ πάντα να τον προστατεύει)».

Τι συμβαίνει με το Μπαχρέιν

Ο Αμερικανικός στόλος έχει τον ναύσταθμό του στο Μπαχρέιν, ένα μικρό αραβικό βασίλειο στον Περσικό Κόλπο. Το όνομα Μπαχρέιν στα αραβικά σημαίνει «Δύο θάλασσες».

Υπήρξε βρετανική αποικία από το 1882-1892, στη συνέχεια έγινε βρετανικό προτεκτοράτο και με συνθήκη που έγινε στις 15 Αυγούστου 1971 αναγνωρίστηκε η ανεξαρτησία του.

Το Μπαχρέιν αποτελείται από ένα αρχιπέλαγος 33 μικρών νησίδων στον Περσικό Κόλπο μεταξύ της χερσονήσου του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας.

Έχει συνολική έκταση 770 τ.χλμ. με τρεις κύριες νήσους: τη νήσο Μπαχρέιν, τη νήσο Μουχάρακ και τη νήσο Σίτρα.

Πρωτεύουσα της χώρας είναι η Μανάμα. Η χώρα έχει συνολικό πληθυσμό 1.359.800 κατοίκους, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις του 2015.

Η χώρα αντιμετωπίζει εσωτερική πολιτική κρίση. Η πλειονότητα των υπηκόων της, 65% με 75%, είναι σιίτες μουσουλμάνοι αλλά η βασιλική οικογένεια είναι σουνίτες.

Οι σιίτες του Μπαχρέιν ζητούν δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και διαδηλώνουν δυναμικά.

Το καθεστώς εξόργισε τη σιιτική πλειονότητα όταν στέρησε την υπηκοότητα από έναν πολύ σεβαστό σιίτη θρησκευτικό ηγέτη, τον Ίσα Κασίμ. Ο Ίσα Κασίμ είναι οπαδός του να βρεθεί ειρηνικά λύση στη χώρα.

Στα μέσα Φεβρουαρίου του 2011 η περιβόητη «αραβική άνοιξη» έφθασε και στο Μπαχρέιν.

Οι διαμαρτυρίες και τα συλλαλητήρια ήταν ειρηνικά και με δημοκρατικά αιτήματα, όμως ο βασιλιάς του Μπαχρέιν έστειλε Πακιστανούς μισθοφόρους να χτυπήσουν τους διαδηλωτές και να καταπνίξουν την «εξέγερση«.

Όταν απέτυχε με τους Πακιστανούς μισθοφόρους να αποκαταστήσει την τάξη, ζήτησε βοήθεια από τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας

Ακολούθησε μια άγρια καταστολή, με συλλήψεις και φρικτά βασανιστήρια, στα οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο ο πρίγκιπας Νάσερ.

Βασανιστής και πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής

Ο πρίγκιπας Νάσερ, που εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος, γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1987.

Μέχρι να περάσει με τους «επαναστάτες» τζιχαντιστές ήταν διοικητής της Βασιλικής Φρουράς και Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής του Μπαχρέιν.

Είναι ο τέταρτος γιος του βασιλιά και πρωτότοκο παιδί από τη δεύτερη γυναίκα του πατέρα του.

Έχει σπουδάσει στη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία Σάντχαρστ (Royal Military Academy Sandhurst – RMAS), από την οποία αποφοίτησε τον Αύγουστο του 2006.

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2009 παντρεύτηκε την κόρη του εμίρη του Ντουμπάι και μαζί της απέκτησε τρία παιδιά, μία κόρη και δίδυμα αγόρια.

Όταν ο πατέρας του κατέπνιξε την «αραβική άνοιξη» στο μικρό τους βασίλειο, πολλοί άνθρωποι συνελήφθησαν και βασανίστηκαν.

Έχουν καταγγελθεί φριχτά βασανιστήρια, σεξουαλικές κακοποιήσεις και βιασμοί κρατούμενων στη διαβόητη φυλακή Αλ Χοουντχ Αλ Τζαφ.

Άνθρωποι που βασανίστηκαν κατήγγειλαν ότι ο τότε 24χρονος πρίγκιπας Νάσερ βασάνιζε προσωπικά ο ίδιος γυναίκες κρατούμενες.

Χρησιμοποιούσε δύο μεγάλους γερμανικούς ποιμενικούς για να εκφοβίσει και να αποσπάσει ομολογίες.

Φυσικά κανείς δεν τόλμησε να τον καταγγείλει στα δικαιοσύνη του Μπαχρέιν. Οι καταγγελίες έγιναν σε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αυτός είναι ο νέος πρίγκιπας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και μάλιστα κανονικός πρίγκιπας, όχι σαν τους άλλους που τους μοιράζει τίτλους «ευγενείας» ο Μπαγκντάντι για να τους παραμυθιάζει.

nasser_bahrein_isis2

Μίσος για τον πατέρα του

Στη συνέχεια του μηνύματός του που μετέδωσε το Amaq, ο πρίγκιπας Νάσερ μίλησε απαξιωτικά για τον βασιλιά πατέρα του.

«Ο πατέρας μου είναι ένας δειλός και μικρόψυχος αυτοαποκαλούμενος βασιλιάς που απεγνωσμένος έχει προσκολληθεί στους Αμερικανούς αφέντες του ώστε να του σώσουν τον θρόνο.

»Στην πραγματικότητα παρέδωσε την ανεξαρτησία και κυριαρχία της χώρας μας στους Αμερικανούς απίστους. [σ.σ. εδώ υπενθυμίζουμε ότι το Μπαχρέιν ήταν πάντοτε προτεκτοράτο, επίσημα ή ανεπίσημα].

»Δυστυχώς, είναι ο βιολογικός μου πατέρας αλλά η αλήθεια είναι ότι ο πνευματικός μου ηγέτης και υπέρτατος μέντοράς μου είναι ο διοικητής των μουτζαχεντίν Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι», είπε το παιδί που προφανώς έχει σοβαρά άλυτα ψυχολογικά προβλήματα.

Σχετικά άρθρα