Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε οπλαρχηγό της Τζαΐς Αλ Ισλάμ στη νότια Συρία

Το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε οπλαρχηγό της Τζαΐς Αλ Ισλάμ στη νότια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Νταράα, Συρία, Τζαΐς Αλ Ισλάμ, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος δολοφόνησε το Σάββατο τον Σακέρ Αλ Ρασουάνι, οπλαρχηγό της ισλαμιστικής οργάνωσης Τζαΐς Αλ Ισλάμ στην επαρχία Νταράα στη νότια Συρία.

Ο ισλαμιστής οπλαρχηγός σκοτώθηκε μαζί με δέκα άνδρες του όταν εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στην άκρη ενός δρόμου ανατινάχτηκε ενώ περνούσαν με το όχημά τους από δίπλα.

Η Τζαΐς Αλ Ισλάμ, “μετριοπαθής” τζιχαντιστική οργάνωση που σχετίζεται με την Αλ Κάιντα και υποστηρίζεται από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι θα συνεχίζει να πολεμά τόσο τις “δυνάμεις του Άσαντ” όσο και “το Ισλαμικό Κράτος που χτυπά πισώπλατα”.

Στην επαρχία Νταράα, που συνορεύει με την Ιορδανία, υπάρχουν κρυφοί πυρήνες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που εκτελούν τρομοκρατικές ενέργειες και σαμποτάζ εις βάρος των “μετριοπαθών” ισλαμιστών και των οργανώσεων της Αλ Κάιντα που δρουν στην περιοχή.

Το Ισλαμικό Κράτος θεωρεί ότι όλες οι τζιχαντιστικές οργανώσεις πρέπει να ενταχθούν στις δυνάμεις του, αλλιώς τις μάχεται ως εχθρικές.

Σχετικά άρθρα