Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Γαλλία νεοναζί γιόρτασαν τα γενέθλια του Χίτλερ

Στη Γαλλία νεοναζί γιόρτασαν τα γενέθλια του Χίτλερ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδόλφος Χίτλερ, Αντρέ Σερέρ, Γαλλία, Ναζί, Ρόγκερ Καρούτσι,

Ούτε ένας ούτε δύο αλλά 200 νεοναζί γιόρτασαν τα γενέθλια του Αδόλφου Χίτλερ σε δημοτικό κτίριο στο γαλλικό χωριό Oltingue.

Ο δήμαρχος, Αντρέ Σερέρ, προσπάθησε να απολογηθεί γιατί έδωσε το πράσινο φως για ένα νεοναζιστικό πάρτι με αφορμή τα 125 χρόνια από τη γέννηση του Χίτλερ, που σόκαρε την τοπική κοινωνία των 700 κατοίκων και προκάλεσε πολιτικές αναταράξεις στη Γαλλία.

Συγκεκριμένα είπε: «Νόμιζα ότι πρόκειται για ένα συνηθισμένο πάρτι.»

Ωστόσο, οι νεοναζί που κατέφτασαν από άλλες περιοχές της Γαλλίας και γειτονικές χώρες όπως η Γερμανία και η Ιταλία, είχαν «κλείσει» το χώρο προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Έτσι, το Σάββατο 19 Απριλίου, οι κάτοικοι συνειδητοποίησαν ότι η δυνατή μουσική που αναστάτωσε το Oltingue προερχόταν από το πάρτι γενεθλίων του Χίτλερ (!) και έντρομοι κάλεσαν τη αστυνομία, η οποία δεν ακύρωσε το πάρτι αλλά επιτηρούσαν τους νεοναζί μέχρι τη λήξη της «γιορτής» τους.

Tο δεξιό UMP (αξιωματική αντιπολίτευση) εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για τη μη επέμβαση της αστυνομίας.

«Πώς είναι δυνατόν 200 νεοναζί να γιορτάζουν τα γενέθλια του Χίτλερ σε δημοτικό κτίριο» αναρωτήθηκε ο Ρόγκερ Καρούτσι, αναπληρωτής αρχηγός του κόμματος μετά τις πληροφορίες ότι η γερμανική αστυνομία είχε προειδοποιήσει τις γαλλικές αρχές για το προαναγγελθέν γλέντι τον υμνητών του Χίτλερ.

Σχετικά άρθρα