Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουκρανία: 7 τραυματίες από έκρηξη κοντά στην Οδησσό

Ουκρανία: 7 τραυματίες από έκρηξη κοντά στην Οδησσό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μολδαβία, Οδησσός, Ουκρανία, Ρωσία, Υπερδνειστερία,

Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού που είχαν εγκαταστήσει οι ουκρανικές δυνάμεις κοντά στην Οδησσό στη Μαύρη Θάλασσα και σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκάλεσε τον τραυματισμό επτά ανθρώπων, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Οι κάτοικοι της πόλης έχουν εγκαταστήσει αρκετά σημεία ελέγχου κοντά στην πόλη με στόχο να αποτρέψουν τους φιλορώσους αυτονομιστές να εισέλθουν από την Υπερδνειστερία, την αυτονομιστική περιοχή της Μολδαβίας.

“Επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος εξερράγη περίπου στις 4 π.μ σε σημείο ελέγχου που είχε εγκαταστήσει μία τοπική ομάδα αυτοάμυνας”, δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, διερχόμενο αυτοκίνητο πέταξε προς το σημείο ελέγχου τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Η Υπερδνειστερία διακήρυξε την ανεξαρτησία της από τη Μολδαβία στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Στα εδάφη της εδρεύουν Ρώσοι στρατιώτες που φυλάσσουν αποθήκες με όπλα από τη σοβιετική εποχή και μέλη της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης.

Τον περασμένο μήνα το ΝΑΤΟ προειδοποίησε για το ενδεχόμενο ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στην Υπερδνειστερία ύστερα από την προσάρτηση της ουκρανικής Κριμαίας στη Ρωσία.

Σχετικά άρθρα