Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: 67.473 απολύθηκαν ως υποστηρικτές του πραξικοπήματος

Τουρκία: 67.473 απολύθηκαν ως υποστηρικτές του πραξικοπήματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Πραξικόπημα Τουρκία, Τουρκία, Φετουλάχ Γκιουλέν,

Μέσα από το Twitter, ίσως το μοναδικό ελεύθερο βήμα που τους έχει απομείνει, Τούρκοι δημοσιογράφοι που εναντιώνονται στο καθεστώς Ερντογάν μεταδίδουν τι συμβαίνει από το σε εξέλιξη ισλαμιστικό πραξικόπημα.

Από αυτούς μαθαίνουμε ότι περισσότεροι από 1.000 πανεπιστημιακοί έχουν συλληφθεί, τεθεί σε αργία ή υποχρεώθηκαν να παραιτηθούν.

Εκατοντάδες σχολεία έχουν κλείσει και χιλιάδες δάσκαλοι έχουν απολυθεί. Συγκεκριμένα, οι απολυμένοι δάσκαλοι και υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας ανέρχονται σε 21.738.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν κλείσει 526 σχολεία που “ελέγχονταν πνευματικά” από το κίνημα του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν με την κατηγορία ότι συνδέονταν με το πραξικόπημα.

Συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι και λειτουργοί που έχουν απολυθεί μέσα σε πέντε ημέρες -δηλαδή μετά το πραξικόπημα- φτάνουν τους 67.473 ανθρώπους.

Την ίδια ώρα καταγγέλλονται βασανισμοί συλληφθέντων. Όχι μόνο στρατιωτικών, οι οποίοι ξυλοκοπούνται από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους, αλλά και πολιτών.

Η τουρκική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι διώκει το “παράλληλο κράτος” του Φετουλάχ Γκιουλέν, που το κατηγορεί ότι οργάνωσε και στήριξε το πραξικόπημα, αλλά η αλήθεια είναι ότι διώκονται οι πάντες. Δημοκρατικοί, Αριστεροί, Εθνικιστές, Κεμαλικοί, Αλεβίτες, Κούρδοι, όλοι όσοι δεν είναι με τον Ερντογάν είναι εχθροί!

Σχετικά άρθρα