Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι περισσότεροι στασιαστές Τούρκοι στρατηγοί είναι Τουρκαλβανοί

Οι περισσότεροι στασιαστές Τούρκοι στρατηγοί είναι Τουρκαλβανοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακίν Οζτούρκ, Αλβανία, Αλβανοί, Πραξικόπημα, Πραξικόπημα Τουρκία, Τουρκία,

Οι περισσότεροι αξιωματικοί του τουρκικού στρατού που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία την Παρασκευή είναι αλβανικής καταγωγής, όπως σημειώνουν αλβανικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

Από τους 29 συλληφθέντες στρατηγούς και συνταγματάρχες οι 25 είναι αλβανικής καταγωγής, όπως και ο πρώην διοικητής των αεροπορικών δυνάμεων της Τουρκίας, πτέραρχος Ακίν Οζτούρκ και ο διοικητής της 2ης Στρατιάς, στρατηγός Αντέμ Χουντούτ που κατάγεται από το Κοσσυφοπέδιο.

Μεταξύ των επικεφαλής του πραξικοπήματος, ο πιλότος Γιουσούφ Κουρτ, που κατέρριψε το ρωσικό βομβαρδιστικό στη Συρία, κατάγεται από το χωριό Μπούκοροτς του Πρίζρεν.

Ένας από τους διοργανωτές του πραξικοπήματος, ο αντιστράτηγος Μετίν Ιντίλ είναι, επίσης, αλβανικής καταγωγής.

Σύμφωνα με αλβανικές πηγές ο στρατηγός Αντέμ Χουντούτ, πριν τη διενέργεια της απόπειρας του πραξικοπήματος διέταξε τη Δεύτερη Στρατιά να βρίσκεται σε επαγρύπνηση στα σύνορα με τη Ρωσία και την Ελλάδα (δύο κύριοι εχθροί της Τουρκίας), ο ίδιος είχε διατελέσει αρχηγός των τουρκικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, σημειώνει το δημοσίευμα που αναδημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σχετικά άρθρα