Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γκιουλέν προς Ομπάμα: Μην με εκδώσετε στην Τουρκία του Ερντογάν

Γκιουλέν προς Ομπάμα: Μην με εκδώσετε στην Τουρκία του Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μπάρακ Ομπάμα, Πραξικόπημα Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Φετουλάχ Γκιουλέν,

Να μην εκδοθεί στην Τουρκία όπως απαιτεί ο Ερντογάν ζητεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ο ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος στη Πενσιλβάνια και τον οποίο ο “σουλτάνος” κατηγορεί ως υποκινητή της απόπειρας πραξικοπήματος.

«Καλώ την αμερικανική κυβέρνηση να απορρίψει κάθε προσπάθεια κατάχρησης της διαδικασίας έκδοσης που στοχεύει να εξυπηρετήσει πολιτικές βεντέτες», δήλωσε ο Γκιουλέν μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε η οργάνωση «ο συνασπισμός για τις κοινές αξίες» (AfSV), που συνδέεται με τον ιμάμη.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν πως δεν έχουν ακόμη παραλάβει αίτημα για έκδοση του ιεροκήρυκα από την Τουρκία, ωστόσο εξετάζουν το υλικό σε ηλεκτρονική μορφή που απέστειλε η Άγκυρα για τον Γκιουλέν.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, το αίτημα έκδοσης από μέρους της Τουρκίας, μόλις υποβληθεί, θα αξιολογηθεί βάσει της συμφωνίας έκδοσης που έχουν συνάψει τα δύο κράτη.

Σχετικά άρθρα