Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ολάντ: Η Τουρκία δεν μπορεί να επαναφέρει την ποινή του θανάτου

Ολάντ: Η Τουρκία δεν μπορεί να επαναφέρει την ποινή του θανάτου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Θανατική Ποινή, Πραξικόπημα, Πραξικόπημα Τουρκία, Τουρκία, Φρανσουά Ολάντ,

Μια χώρα που επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν μπορεί» να επαναφέρει την ποινή του θανάτου, όπως σχεδιάζει ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος το Σαββατοκύριακο, δήλωσε  από τη Λισαβόνα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

«Μια χώρα η οποία (…) θέλει μια σχέση με την ΕΕ» και διεξάγει «ενταξιακές διαπραγματεύσεις», όπως η Τουρκία, «δεν μπορεί να επαναφέρει την ποινή του θανάτου στο δίκαιό της», είπε ο Ολάντ.

“Τα μέτρα να συμμορφώνονται προς το δίκαιο”

«Αυτό που ζητούμε τώρα είναι τα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν για να δικαστούν και να συλληφθούν αυτοί οι οποίοι διέπραξαν το πραξικόπημα να συμμορφώνονται προς το δίκαιο», συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το NATO έχουν ήδη προειδοποιήσει την Τουρκία εναντίον μιας γενικευμένης καταστολής και της επαναφοράς της θανατικής ποινής, καλώντας την Άγκυρα να τηρήσει το «κράτος του δικαίου».

Ο Ερντογάν μολαταύτα επέμεινε ότι δεν αποκλείει να ληφθεί ένα τέτοιο μέτρο εάν το εγκρίνει η Εθνοσυνέλευση σε μια συνέντευξή του χθες στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Η Άγκυρα είχε καταργήσει την ποινή του θανάτου το 2004, στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικά άρθρα