Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παντού στρατός, τανκς και συλλήψεις – Σε εξέλιξη το πραξικόπημα Ερντογάν

Παντού στρατός, τανκς και συλλήψεις – Σε εξέλιξη το πραξικόπημα Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κωνσταντινούπολη, Πραξικόπημα Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Είναι πλέον εμφανές στο κάθε καθαρό μάτι. Στην Τουρκία έγινε πραξικόπημα και είναι το πραξικόπημα του Ερντογάν.

Με περισσότερους από 6.000 αντιφρονούντες να έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής (ίσως να είναι πολλοί περισσότεροι), παντού ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας και του στρατού, άνθρωποι να συλλαμβάνονται κατηγορούμενοι αυθαίρετα ως συνωμότες, η Τουρκία ζει το πραγματικό της πραξικόπημα στο όνομα του πραξικοπήματος που αποτράπηκε.

Τούρκοι δημοκρατικοί, στοχοποιημένοι από το καθεστώς, προσπαθούν να βρουν τρόπους να εγκαταλείψουν τη χώρα, η οποία όσο περνάνε οι ώρες τελεί υπό καθεστώς ερντογανικού νόμου και ισλαμιστικής “τρομοκρατίας”.

Σε κλοιό ασφαλείας βρίσκεται η Κωνσταντινούπολη, με περίπου 1.800 μέλη των ειδικών δυνάμεων να συνδράμουν την Αστυνομία, στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων που τέθηκαν σε εφαρμογή μετά το πραξικόπημα παρωδία.

Στην Κωνσταντινούπολη εφαρμόζονται έκτακτα μέτρα ασφαλείας, καθώς ειδικές δυνάμεις και αστυνομικοί, με τη συνδρομή τεθωρακισμένων οχημάτων, πραγματοποιούν περιπολίες στους δρόμους της τουρκικής μεγαλούπολης.

Ειδικές ομάδες έχουν επίσης τοποθετηθεί σε στρατηγικά σημεία σε όλη την πόλη.

Το πρωί, δυνάμεις ασφαλείας έκαναν έφοδο στην Ακαδημία της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, με τα μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι τέσσερις υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί τέθηκαν υπό κράτηση σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε το βράδυ της Παρασκευής.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή για περιπολίες από μαχητικά F16 σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως μετέδωσε το CNN Turk.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης Μουσταφά Τσαλισκάν έδωσε εντολή στις δυνάμεις του να καταρρίπτουν κάθε άγνωστο ελικόπτερο που πετά πάνω από την πόλη, ανέφερε η εφημερίδα Hurriyet.

Σχετικά άρθρα