Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστηρό μήνυμα της Γερμανίας στην Τουρκία ενώ συλλαμβάνονται οι πάντες!

Αυστηρό μήνυμα της Γερμανίας στην Τουρκία ενώ συλλαμβάνονται οι πάντες!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Θανατική Ποινή, Πραξικόπημα, Πραξικόπημα Τουρκία, Τουρκία, Φεντερίκα Μογκερίνι,

Το πρωτοφανές πογκρόμ διώξεων που έχει εξαπολύσει ο Ερντογάν σε όλη την Τουρκία, συλλαμβάνοντας τους πάντες που του εναντιώνονται, έχει θορυβήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η απαίτηση των φανατικών ισλαμιστών, του κυβερνώντος ισλαμιστικού κόμματος AKP, να τιμωρηθούν με θανατική ποινή οι πραξικοπηματίες, ήδη προκάλεσε την αντίδραση της Γερμανίας.

Την υπόμνηση ότι η επαναφορά της θανατικής ποινής, επ΄αφορμή του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, θα σήμαινε το τέλος κάθε διαδικασίας ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. έκανε τη Δευτέρα η Γερμανία.

Παράλληλα η Φεντερίκα Μογκερίνι, επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, ανέφερε ότι οι τουρκικές αρχές θα πρέπει να σεβαστούν τα συνταγματικά και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα στην απάντηση που θα δώσουν στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

«Καλούμε σε πλήρη εφαρογή των συνταγματικών προνοιών στην Τουρκία και σαν Ε.Ε. επισημαίνουμε ότι το κράτος δικαίου πρέπει να επικρατήσει στη χώρα», είπε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση των 28 υπουργών Εξωτερικών των κρατών – μελών της Ε.Ε. με τον Αμερικανό ομόλογό τους, Τζον Κέρι.

«Μοιραζόμαστε ανησυχίες για το τι συμβαίνει στη χώρα αυτές τις ώρες. Πρέπει να σεβαστούμε και να αναγκάσουμε και την Τουρκία να σεβαστεί τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες», κατέληξε.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 3.000 στρατιώτες και αξιωματικοί, μεταξύ των οποίων 103 ναύαρχοι και στρατηγοί, σχεδόν 3.000 δικαστικοί και εισαγγελείς, απολύθηκαν αφού πρώτα παρέδωσαν τα όπλα και τις αστυνομικές τους ταυτότητες 7.850 αστυνομικοί και 614 χωροφύλακες, καθαιρέθηκαν 30 κυβερνήτες επαρχιών και 47 κυβερνήτες πόλεων, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των συλληφθέντων δημοσιογράφων και πανεπιστημιακών.

Όπως εύλογα σχολιάζεται από πολλούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εάν όντως όλοι αυτοί συμμετείχαν στη συνωμοσία απορίας άξιον είναι πώς απέτυχε.

Τούρκοι δημοσιογράφοι καταγγέλλουν ότι συλλαμβάνονται αντιφρονούντες από όλους τους πολιτικούς χώρους δίχως να έχουν κάποια εμπλοκή με το πραξικόπημα της Παρασκευής.

Σχετικά άρθρα