Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμιστές “πολιορκούν” κουρδικές και αλεβίτικες συνοικίες σε τουρκικές πόλεις

Ισλαμιστές “πολιορκούν” κουρδικές και αλεβίτικες συνοικίες σε τουρκικές πόλεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεβίτες, Βίντεο, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Κωνσταντινούπολη, Μαλάτεια, Πλατεία Ταξίμ, Πραξικόπημα Τουρκία, Τουρκία,

Ισλαμιστέςτζιχαντιστές οπαδοί του Ερντογάν φαίνεται ότι έχουν βάλει στόχο τις συνοικίες των Κούρδων και των Αλεβιτών σε πόλεις της Τουρκίας το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με αναρτήσεις στο Twitter από μιντιακούς ακτιβιστές, Τούρκοι ισλαμιστές κατάφεραν να εισέλθουν στην κουρδική και αλεβίτικη συνοικία Γκαζί της Κωνσταντινούπολης και γυρνούν στους δρόμους ουρλιάζοντας “Αλλαχού Ακμπάρ”, δημιουργώντας χάος.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν υπάρχουν πληροφορίες για μάχες μεταξύ Αλεβιτών – Κούρδων με τους ισλαμιστές.

Την ίδια ώρα στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης χιλιάδες οπαδοί του Ερντογάν πανηγυρίζουν υπό τους ήχους ισλαμιστικών ασμάτων.

islamistes

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε την Κυριακή από τους οπαδούς του να μείνουν στους δρόμους για μια ολόκληρη εβδομάδα.

Παράλληλα, στη Μαλάτεια της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όχλος ισλαμιστών έχει συγκεντρωθεί στην είσοδο της εκεί αλεβίτικης – κουρδικής συνοικίας υπό την προστασία της τουρκικής Αστυνομίας.

Μάλιστα έχει αναρτηθεί και η ακόλουθη φωτογραφία από τη Μαλάτεια:

malateia

Βίντεο που έχει αναρτηθεί στο Twitter δείχνει ένοπλες συγκρούσεις στη Μαλάτεια. Οι ισλαμιστές επιτέθηκαν στους Αλεβίτες:

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι ισλαμιστές στοχοποιούν τους Κούρδους και τους Αλεβίτες. Τους θεωρούν “άπιστους” κι εχθρούς του οθωμανικού μεγαλείου που θέλουν να αναστήσουν.

Ποιοι είναι οι Αλεβίτες

Οι Αλεβίτες θεωρούνται σιίτες μουσουλμάνοι, στην πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική θρησκεία. Θεωρούνται παρακλάδι των Γνωστικών και των Πλατωνικών.

Η λατρεία τους λαμβάνει χώρα περισσότερο σε οίκους συναθροίσεων (cemevi) παρά σε τζαμιά.

Στις τελετές τους έχουν μουσική και χορό. Σε αντίθεση με τους μουσουλμάνους, που κάνουν τελετές στα αραβικά, οι Αλεβίτες χρησιμοποιούν κυρίως την τουρκική γλώσσα, και λιγότερο τα κουρδικά.

Βασικά χαρακτηριστικά του Αλεβισμού είναι:

Αγάπη και σεβασμός για όλους τους ανθρώπους («Το σημαντικό δεν είναι η θρησκεία, αλλά το να είσαι ανθρώπινο ον»).

Ανεκτικότητα απέναντι σε άλλες θρησκείες κι εθνικές ομάδες («αν πληγώσεις κάποιον, οι τελετουργικές προσευχές που έχεις κάνει δεν αξίζουν τίποτα»).

Σεβασμός για τους εργαζόμενους («η υψηλότερη πράξη λατρείας είναι να εργάζεσαι»).

Ισότητα ανδρών και γυναικών. Τα δυο φύλα προσεύχονται δίπλα-δίπλα και ασκείται μονογαμία.

Οι Αλεβίτες είναι υπέρμαχοι του κοσμικού κράτους. Μεταξύ άλλων τιμούν και τον Άγιο Γεώργιο. Ο πληθυσμός τους στην Τουρκία συνολικά υπολογίζεται στα 25.000.000 ανθρώπους.

Σχετικά άρθρα