Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ευρωπαίος Επίτροπος σε Ερντογάν: Πρόσεχε γιατί θα απομακρυνθείς από την ΕΕ

Ευρωπαίος Επίτροπος σε Ερντογάν: Πρόσεχε γιατί θα απομακρυνθείς από την ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γκίντερ Έτινγκερ, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Πραξικόπημα Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Σαφή προειδοποίηση στον Ερντογάν απηύθυνε ο Επίτροπος της ΕΕ για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία, Γκίντερ Έτινγκερ, να μην καταπατήσει ακόμη περισσότερο τα δημοκρατικά δικαιώματα στην Τουρκία, μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος εις βάρος του και την εκτιμώμενη ισχυροποίηση του στο εσωτερικό της χώρας του.

«Αναμένω ότι θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας τηρώντας αυστηρά τις αρχές του κράτους δικαίου και σύμφωνα με τις αξίες μας»,δήλωσε ο Γερμανός πολιτικός σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Die Welt».

«Εάν ο Ερντογάν χρησιμοποιήσει το πραξικόπημα για να περιορίσει ξανά τα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα στην Τουρκία, τότε θα απομακρυνθεί από τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχυόταν μεν πολιτικά στο εσωτερικό αλλά θα απομονωνόταν στο εξωτερικό», τόνισε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.

Σχετικά άρθρα