Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χιλιάδες στους δρόμους υπέρ Ερντογάν, στασιαστές ακόμα στη νότια Τουρκία;

Χιλιάδες στους δρόμους υπέρ Ερντογάν, στασιαστές ακόμα στη νότια Τουρκία;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κωνσταντινούπολη, Μπιναλί Γιλντιρίμ, Πλατεία Ταξίμ, Πραξικόπημα Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Στο κάλεσμα του προέδρου και του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Μπιναλί Γιλντιρίμ αντιστοίχως, να βγουν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης κι άλλων μεγάλων πόλεων ανταποκρίθηκαν κατά χιλιάδες Τούρκοι πολίτες το βράδυ του Σαββάτου.

Στον απόηχο της αιματηρής απόπειρας πραξικοπήματος, εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονται απόψε στο κέντρο της Άγκυρας και στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το Σάββατο τόσο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ όσο και Τούρκος πρόεδρος, κάλεσαν τους Τούρκους να παραμείνουν στους δρόμους και να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις καθ’ όλη της διάρκειας της εβδομάδας γιατί «τίποτα δεν έχει προς το παρόν λήξει».

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, «το σημερινό διακύβευμα είναι ότι από την πρώτη στιγμή ως έθνος υπήρξε κινητοποίηση όλων των πολιτών του λαού» και στο σημείο αυτό κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν τον αγώνα».

«Δεν θα πρέπει να εφησυχάσουμε, θα πρέπει να επιδείξουμε την ενότητα αυτή όλη την εβδομάδα, κάθε μέρα, θα πρέπει να συνεχίσουμε αυτές τις διαδηλώσεις και να αποτελούν προτεραιότητα μας και με τη θέληση του Θεού θα συνεχίσουμε το έργο μας και οι δυνάμεις ασφαλείας θα είναι στο πλευρό μας» τόνισε, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η προσπάθεια κάποιων ατόμων να διχάσουν τη χώρα, συνεχίζεται στο νότιο τμήμα της Τουρκίας.

Σχετικά άρθρα