Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: Υπό καταστολή το πραξικόπημα – Η Γερμανία δεν έδωσε άσυλο στον Ερντογάν

Τουρκία: Υπό καταστολή το πραξικόπημα – Η Γερμανία δεν έδωσε άσυλο στον Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Μπάρακ Ομπάμα, Πραξικόπημα Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζον Κέρι, Τουρκία,

Υπό καταστολή φαίνεται ότι βρίσκεται το πραξικόπημα στην Τουρκία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Ερντογάν επιστρέφει στη θέση του σουλτάνου ατσαλάκωτος.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός που αναφέρουν αμερικανικές πηγές πως ο Ερντογάν ζήτησε ήδη άσυλο στη Γερμανία, όταν οι πραξικοπηματίες φαινόταν ότι κέρδιζαν την μάχη, αλλά εισέπραξε άρνηση, από την γερμανική κυβέρνηση.

Διεθνή πρακτορεία έφεραν τον Ερντογάν να φτάνει μέχρι την Τεχεράνη, ενώ το Rainews έλεγε ότι κατευθυνόταν στη Ρώμη.

Στις πρώτες ώρες της μεγάλης αναταραχής ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε ότι ελπίζει πως θα υπάρξει ειρήνη, σταθερότητα και πολιτική συνέχεια στην Τουρκία.

Αμέσως μετά μετά και την ενημέρωση που έλαβε ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αποκάλεσε «εξελισσόμενη κατάσταση» στην Τουρκία, χώρα-εταίρο της Ουάσινγκτον στο NATO και σημαντικός σύμμαχός της στον αγώνα εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε να αποφευχθεί η αιματοχυσία στην Τουρκία και τα όποια πολιτικά ζητήματα υπάρχουν να διευθετηθούν εντός του πλαισίου του Συντάγματος της χώρας.

Σεβασμό στη δημοκρατία ζητά η Μογκερίνι

Η επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φεντερίκα Μογκερίνι δήλωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με την αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Άγκυρα και απηύθυνε έκκληση να επικρατήσει ηρεμία στην Τουρκία, καλώντας επίσης όλα τα μέρη να επιδείξουν «αυτοσυγκράτηση» και «σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς».

Οι επίσημες αυτές τοποθετήσεις των ηγετών είναι προφανές ότι δεν στηρίζουν προσωπικά τον Ερντογάν, που άλλωστε οι πρακτικές του αμφισβητούνται για την δημοκρατικότητα τους, αλλά απλά είναι αντίθετες με πραξικοπήματα.

Σχετικά άρθρα