Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πανηγυρίζουν στη Δαμασκό το πραξικόπημα στην Τουρκία (βίντεο)

Πανηγυρίζουν στη Δαμασκό το πραξικόπημα στην Τουρκία (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Δαμασκός, Ισλαμιστές, Μπασάρ αλ Άσαντ, Πραξικόπημα Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Στη Δαμασκό, στην πρωτεύουσα της Συρίας, πανηγυρίζουν το πραξικόπημα στην Τουρκία -που βρίσκεται σε εξέλιξη- και έχει στόχο την ανατροπή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ήδη κυκλοφορεί η ακόλουθη εικόνα στο Twitter με τον Άσαντ να γελάει όταν… “σκέφτεται” ότι ο Ερντογάν από το 2011 επιμένει ότι “ο Άσαντ πρέπει να φύγει” από Πρόεδρος και τώρα βρίσκεται ο Ερντογάν σε αυτή τη θέση.

assad_erdogan1

Εν τω μεταξύ, το βράδυ της Παρασκευής – ξημερώματα Σαββάτου, τα αντιαεροπορικά της Δαμασκού έριχναν εορταστικά πυρά στον αέρα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από εκεί που ήταν κολλητός φίλος του προέδρου Άσαντ, όταν ξέσπασε η επανάσταση στη Συρία μεταμορφώθηκε ξαφνικά σε ορκισμένος εχθρός του.

Και όχι ένας απλός εχθρός εξ αποστάσεως, αλλά ανέλαβε τη χρηματοδότηση, υποστήριξη, εξοπλισμό και εκπαίδευση των τζιχαντιστικών συμμοριών και των ισλαμιστών στασιαστών.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που είχε βάλει στόχο της ζωής του να ανακηρυχτεί σουλτάνος, σχεδίαζε να ανατρέψει το Άσαντ της Συρίας και να κάνει τη βορειοδυτική Συρία, δηλαδή τις επαρχίες Λαττάκεια, Ιντλίμπ και Χαλέπι, ισλαμικό προτεκτοράτο του.

Η ζωή όμως έχει γυρίσματα.

Στο βίντεο που ακολουθεί, τα αντιαεροπορικά της Δαμασκού πανηγυρίζουν το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν:

Σχετικά άρθρα