Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όπλα που είχαν στείλει οι Τούρκοι στο ISIS βρήκαν οι Κούρδοι στη Μανμπίτζ (βίντεο)

Όπλα που είχαν στείλει οι Τούρκοι στο ISIS βρήκαν οι Κούρδοι στη Μανμπίτζ (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Οι μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), που πολιορκούν τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Μανμπίτζ, στη βορειοδυτική Συρία, βρήκαν μέσα σε ένα σπίτι που χρησιμοποιούσαν οι τρομοκράτες ως “αρχηγείο” οπλισμό που τους είχε δώσει η Τουρκία.

Συγκεκριμένα, οι SDF βρήκαν κιάλια, τυφέκια καλάσνικοφ, οπλοπολυβόλα (BKC) και πολλές σφαίρες, ρουκέτες B7 (αντιαρματικές), βαριά πολυβόλα DShK, εκρηκτικούς μηχανισμούς και φλογοβόλα τουρκικής κατασκευής, που είχαν αποσταλεί στους τζιχαντιστές μέσα σε φορτηγά.

Επίσης, οι Κούρδοι μαχητές των SDF ανακάλυψαν και ένα τούνελ που είχαν ανοίξει οι τζιχαντιστές στα νοτιοανατολικά της πόλης και το κατέστρεψαν.

Δείτε το βίντεο με τα όπλα των τζιχαντιστών που βρήκαν οι SDF, μεταξύ των οποίων και ο τουρκικός οπλισμός:

Η Μανμπίτζ, στρατηγικής σημασίας πόλη στη βορειοδυτική Συρία, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, 30 χλμ δυτικά του Ευφράτη, κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος και πολιορκείται από τους Κούρδους και τους συμμάχους τους που συμμετέχουν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Οι δυνάμεις των SDF έχουν εισέλθει σε συνοικίες της Μανμπίτζ και δίνουν μάχες σπίτι με σπίτι για να διώξουν τους τζιχαντιστές.

Η Μανμπίτζ, στα ελληνικά Ιεράπολης, βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και οι τζιχαντιστές τη χρησιμοποιούσαν ως πρώτο σταθμό υποδοχής των ξένων εθελοντών που έρχονταν, μέσω Τουρκίας, για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Με την πολιορκία της Μανμπίτζ και την αναμενόμενη απελευθέρωσή της το Ισλαμικό Κράτος αποκόπτεται από τον «έξω κόσμο» μέσω Τουρκίας.

Ο πληθυσμός της Μανμπίτζ αποτελείται από Κούρδους, Άραβες και Κιρκάσιους. Επικρατούσα θρησκεία στην πόλη είναι το σουνιτικό Ισλάμ.

Υπενθυμίζουμε ότι η επίθεση για την απελευθέρωση της Μανμπίτζ ξεκίνησε στις 31 Μαΐου.

Σχετικά άρθρα