Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες νεκρούς στη Νίκαια

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες νεκρούς στη Νίκαια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γαλλία, Διπλωματικό Σώμα, Ελληνική Πρεσβεία Παρίσι, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Νίκαια, Τζιχαντιστές, Υπουργείο Εξωτερικών,

«Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες μεταξύ των θυμάτων» της επίθεσης στη Νίκαια, ανέφερε η Κωνσταντίνα Πανέτη, προϊσταμένη του Γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως είπε η ίδια, η ελληνική πρεσβεία από την πρώτη στιγμή τέθηκε σε κατάσταση επιφυλακής και ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο γαλλικό έδαφος.

Όλες οι ενδείξεις και η μέχρι τώρα πληροφόρηση τόσο στο επίτιμο προξενείο της Νίκαιας, όσο και στη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών συγκλίνουν επίσης στο ότι δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στα θύματα.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι αρμόδιες αρχές, μέχρι στιγμής οι νοσοκομειακές μονάδες δεν έχουν ολοκληρώσει την ταυτοποίηση θυμάτων και τραυματιών ως προς την εθνικότητα.

Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία αναζήτηση Έλληνα υπηκόου από συγγενή του στις προξενικές μας αρχές στην περιοχή.

Οι Έλληνες που κατοικούν στη Νίκαια, το Μονακό και την Κυανή Ακτή ανέρχονται σε περίπου 2.500, στους οποίους προστίθενται και οι φοιτητές.

Οι τελευταίοι, όπως και οι περισσότεροι από τους μόνιμους κατοίκους έχουν επιστρέψει για διακοπές στην Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα