Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος βομβάρδισε αρχηγείο του στρατού στην Παλμύρα

Το Ισλαμικό Κράτος βομβάρδισε αρχηγείο του στρατού στην Παλμύρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παλμύρα, Συρία, Τζιχαντιστές, Χομς (Έμεσα),

Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκαν την Τετάρτη στο αρχηγείο του συριακού στρατού στα περίχωρα της Παλμύρας, στην επαρχία της Χομς, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες στρατιώτες.

Οι τζιχαντιστές βομβάρδισαν με όλμους μια βάση του στρατού κοντά στα σιλό σιταριού της Παλμύρας.

“Ύστερα από τον βομβαρδισμό ακολούθησαν σποραδικές συγκρούσεις μεταξύ των τζιχαντιστών του ISIS και των κυβερνητικών στρατιωτών, όπου χρησιμοποιήθηκαν βαρέα και ελαφρά όπλα. 17 στρατιώτες σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν από την επίθεση”, μετέδωσε ο μιντιακός ακτιβιστής Αντίλ Αλ Μπακρί μιλώντας στο ARA News.

Οι τζιχαντιστές από την πλευρά τους έχασαν οκτώ άνδρες και είχαν και 10 τραυματίες.

Την ίδια ώρα, ρωσικά πολεμικά βομβάρδισαν τις θέσεις των τζιχαντιστών καταστρέφοντας τουλάχιστον δύο οχήματα του ISIS, σύμφωνα με Σύρο αξιωματικό.

Υπενθυμίζουμε ότι τρεις ημέρες πριν τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κατέλαβαν τρία σημεία ελέγχουν του συριακού στρατού ανατολικά της Παλμύρας.

Το Ισλαμικό Κράτος επιτίθεται εκ νέου στην ιστορική πόλη, που απελευθερώθηκε από τον συριακό στρατό στα τέλη Μαρτίου.

Τρεις ημέρες πριν την επίθεση της Τετάρτης, οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε μπλόκα του στρατού στην ανατολική Παλμύρα, αφού πρώτα τα βομβάρδισαν με όλμους.

Οι κυβερνητικοί υποχώρησαν μέσα στην πόλη, με απώλειες επτά νεκρούς και δεκαπέντε τραυματίες.

Η Παλμύρα καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Μάιο του 2015, μετά από σκληρές μάχες με τους Σύρους κυβερνητικούς.

Στα τέλη Μαρτίου του 2016, οι κυβερνητικοί υποστηριζόμενοι από τη ρωσική πολεμική αεροπορία και συμμαχικές παραστρατιωτικές πολιτοφυλακές από το Ιράν, τον Λίβανο και το Ιράκ, έδιωξαν τους τζιχαντιστές από την πόλη.

Κατά την περίοδο κατοχής της Παλμύρας από το Ισλαμικό Κράτος, οι τζιχαντιστές λεηλάτησαν και κατέστρεψαν το αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, ανατίναξαν όσα αρχαία μνημεία θεώρησαν ειδωλολατρικά, αποκεφάλισαν τον διευθυντή αρχαιολόγο της πόλης, επειδή δεν τους αποκάλυπτε που είχαν κρυφτεί πολλές αρχαιότητες πριν την κατάληψη, και χρησιμοποιούσαν το αρχαίο θέατρο για ομαδικούς αποκεφαλισμούς.

Σχετικά άρθρα