Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπαγκντάντι διέταξε τη σύλληψη 20 οπλαρχηγών του επειδή υποχώρησαν

Ο Μπαγκντάντι διέταξε τη σύλληψη 20 οπλαρχηγών του επειδή υποχώρησαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Ο αρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ο “χαλίφης” Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, διέταξε τη σύλληψη τουλάχιστον 20 οπλαρχηγών της οργάνωσης του στο Ιράκ με την κατηγορία ότι εγκατέλειψαν τις θέσεις τους.

Οι 20 οπλαρχηγοί μάχονταν στα βόρεια της Σαλαχουντίν και η σύλληψή τους οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στις απανωτές ήττες που υφίσταται η οργάνωση στο Ιράκ.

“Ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι εξέδωσε διαταγή για τη σύλληψη των 20 τοπικών οπλαρχηγών στις περιοχές Αλ Σαρκάτ και Αλ Καγιάρα με την κατηγορία ότι εγκατέλειψαν το πεδίο της μάχης και ότι αρνήθηκαν να οδηγήσουν τους άνδρες τους στην πρώτη γραμμή”, δήλωσε ο Ιρακινός σιίτης παραστρατιωτικός Τζαμπάρ Αλ Μαμούρι.

Καθώς ο ιρακινός στρατός προελαύνει, πολλοί Ιρακινοί τζιχαντιστές πήραν τις οικογένειές τους από τις Αλ Σαρκάτ και Αλ Καγιάρα κι εγκατέλειψαν τις περιοχές αυτές αναζητώντας ασφαλές έδαφος στη βορειοδυτική επαρχία της Νινευή, που ελέγχεται κυρίως από το Ισλαμικό Κράτος.

Στον Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι όμως δεν άρεσε καθόλου αυτή η πρωτοβουλία. Σύμφωνα με τον “χαλίφη” της οργάνωσης, η υποχώρηση θεωρείται απαράδεκτη και στο παρελθόν δεκάδες τζιχαντιστές έχουν εκτελεστεί όχι γιατί λιποτάκτησαν αλλά γιατί υποχώρησαν δίχως να έχουν λάβει εντολές για κάτι τέτοιο.

Σχετικά άρθρα