Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγριες οδομαχίες Κούρδων και ISIS μέσα στη Μανμπίτζ (βίντεο)

Άγριες οδομαχίες Κούρδων και ISIS μέσα στη Μανμπίτζ (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Άγριες οδομαχίες μαίνονται στις συνοικίες της πόλης Μανμπίτζ, στη βορειοδυτική Συρία, μεταξύ των μαχητών των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια συμμαχία Κούρδων, Αράβων και Ασσύριων που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, έχουν περικυκλώσει την πόλη Μανμπίτζ στη βορειοδυτική Συρία και την πολιορκούν στενά.

Τις τελευταίες ώρες οι SDF έχουν εισέλθει σε πολλές συνοικίες της Μανμπίτζ και δίνουν μάχες σώμα με σώμα με τους τζιχαντιστές.

Το γραφείο Τύπου των SDF ανάρτησε το ακόλουθο βίντεο από τις οδομαχίες που μαίνονται την Τρίτη:

Το επόμενο βίντεο είναι από τη Δευτέρα:

Η Μανμπίτζ είναι στρατηγικής σημασίας στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Η πόλη βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και οι τζιχαντιστές τη χρησιμοποιούσαν ως πρώτο σταθμό υποδοχής των ξένων εθελοντών που έρχονταν, μέσω Τουρκίας, για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Με την πολιορκία της Μανμπίτζ και την αναμενόμενη απελευθέρωσή της το Ισλαμικό Κράτος αποκόπτεται από τον «έξω κόσμο» μέσω Τουρκίας.

Ο πληθυσμός της Μανμπίτζ αποτελείται από Κούρδους, Άραβες και Κιρκάσιους. Επικρατούσα θρησκεία στην πόλη είναι το σουνιτικό Ισλάμ.

Διαβάστε στο ακόλουθο σύνδεσμο όλες τις ειδήσεις για τη Μανμπίτζ

Σχετικά άρθρα