Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι (SDF) πετσόκοψαν τζιχαντιστές ασφαλίτες μέσα στη Μανμπίτζ

Οι Κούρδοι (SDF) πετσόκοψαν τζιχαντιστές ασφαλίτες μέσα στη Μανμπίτζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Σε σκληρές μάχες μεταξύ των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) τη Δευτέρα στη βόρεια ύπαιθρο της επαρχίας του Χαλεπιού, σκοτώθηκαν δεκάδες τζιχαντιστές και ο οπλαρχηγός Σαφί Γιαχία Ρατζάμπ.

Οι υπό κουρδική διοίκηση SDF συγκρούστηκαν με τους φανατικούς του ISIS στη συνοικία Σαμπάα Μπαχράτ, της πολιορκημένης πόλης Μανμπίτζ.

Η κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος Μανμπίτζ βρίσκεται 30 χλμ δυτικά του Ευφράτη, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, και πολιορκείται στενά από τους Κούρδους και τους συμμάχους τους.

Οι τζιχαντιστές υπέστησαν βαρύτατες απώλειες σε ανθρώπους και εξοπλισμό στη Σαμπάα Μπαχράτ και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.

Ο Σαφί Γιαχία Ρατζάμπ, που σκοτώθηκε, ήταν ο επικεφαλής της Ασφάλειας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Μανμπίτζ.

“Οι δυνάμεις μας εισήλθαν μέσα στη συνοικία της Μανμπίτζ και επιτέθηκαν σε ένα τμήμα Ασφαλείας των τζιχαντιστών. Ο Γιαχία ήταν μεταξύ των νεκρών”, είπε εκπρόσωπος των SDF στο ARA News.

“Καταφέραμε να θέσουμε υπό τον έλεγχό μας τις συνοικίες Σαμπάα Μπαχράτ και Χαζαουνά και μαζέψαμε τα πτώματα 25 τζιχαντιστών”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Σχετικά άρθρα