Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ισλαμιστές προσπαθούν να σπάσουν την πολιορκία τους στο Χαλέπι (βίντεο)

Οι ισλαμιστές προσπαθούν να σπάσουν την πολιορκία τους στο Χαλέπι (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Βίντεο, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Ισλαμιστές μισθοφόροι της Άγκυρας και τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα εξαπέλυσαν την Τρίτη μανιώδη επίθεση σε κυβερνητικές θέσεις στο Χαλέπι, στη βορειοδυτική Συρία, και ανακατέλαβαν μια στρατηγικής σημασίας περιοχή.

“Μετριοπαθείς” ισλαμιστές και τζιχαντιστές της συμμαχίας Φατέχ Χαλάμπ, Κατάκτηση του Χαλεπιού, κατέλαβαν την περιοχή Μπανί Ζαΐντ.

Μιλώντας στο ARA News ο εκπρόσωπος της Φατέχ Χαλέμπ, Μουσαλάμ Σαλούμ, είπε ότι η επίθεση εντάσσεται στις ευρύτερες προσπάθειες των ισλαμιστών να ανοίξουν ξανά την οδό Καστέλο, τον μόνο δρόμο ανεφοδιασμού προς τις συνοικίες της πόλης του Χαλεπιού που ελέγχουν οι ισλαμιστές, και έχει τεθεί υπό κυβερνητικό έλεγχο.

“Καταλάβαμε την Μπανί Ζαΐντ από τους φιλοασαντινούς αφού πρώτα βομβαρδίσαμε τις θέσεις τους και καταστρέψαμε δύο τανκ”, είπε ο Σαλούμ, προσθέτοντας ότι 18 στρατιώτες της Δαμασκού σκοτώθηκαν στη μάχη.

Στο βίντεο που ακολουθεί, η καταστροφή του ενός από τα δύο τανκ στη μάχη της Τρίτης στη Μπανί Ζαΐντ:

“Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις τελικά αποτραβήχτηκαν από την περιοχή και τώρα ετοιμάζουμε νέα επίθεση για να ανακαταλάβουμε και τις περιοχές που πρόσφατα χάσαμε μέσα στο Χαλέπι, συμπεριλαμβανομένης και της οδού Καστέλο”.

Δείτε ακόμα ένα βίντεο από τη μάχη. Ισλαμιστές χτυπάνε με αντιαρματική ρουκέτα θέση Σύρων στρατιωτών και τους σκοτώνουν όλους:

Τη Δευτέρα οι κυβερνητικές δυνάμεις πέτυχαν ένα σημαντικό πλήγμα στους τουρκόφιλους ισλαμιστές. Χτύπησαν το αρχηγείο τους στην πόλη και σκότωσαν 26 ενόπλους.

Η κυβέρνηση καταφέροντας να θέσει υπό τον έλεγχό της την οδό Καστέλο απέκλεισε τις συνοικίες της πόλης που ελέγχουν ισλαμιστές και τζιχαντιστές και τους έχει στριμώξει σε στενή πολιορκία.

Την Πέμπτη οι κυβερνητικοί αρχικά κατέλαβαν έναν λόφο από τον οποίο με τα πυρά τους απέκλεισαν την οδό Καστέλο και το Σάββατο έθεσαν υπό τον έλεγχό τους πλήρως δρόμο.

aleppo Πολεμικός χάρτης του Χαλεπιού. Με κόκκινο χρώμα οι κυβερνητικοί, με πράσινο οι ισλαμιστές και τζιχαντιστές και με κίτρινο η συνοικία Σεΐχ Μακσούντ που ελέγχουν οι Κούρδοι.

map_beni_zeid Η περιοχή της Μπανί Ζαΐντ και σημειωμένα στην αεροφωτογραφία τα κτίρια και ερείπια που βλέπουμε στο βίντεο με το τανκ.

Σχετικά άρθρα