Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε στενή πολιορκία οι ισλαμιστές στο Χαλέπι

Σε στενή πολιορκία οι ισλαμιστές στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας απέκρουσαν την Κυριακή μανιώδη επίθεση των “μετριοπαθών” ισλαμιστών, μισθοφόρων της Τουρκίας, στην πόλη Χαλέπι.

Οι ισλαμιστές προσπάθησαν να “σπάσουν” την πολιορκία τους, στις συνοικίες του Χαλεπιού που ελέγχουν, “σπάζοντας” τον αποκλεισμό που έχουν επιβάλλει οι κυβερνητικοί στην οδό Καστέλο, τον μόνο δρόμο ανεφοδιασμού προς τις γειτονιές της πόλης που κατέχονται από τους στασιαστές.

Η επίθεση των ισλαμιστών απέτυχε ενώ 26 ένοπλοι σκοτώθηκαν από κυβερνητικά πυρά.

Η οδός Καστέλο οδηγεί στις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπιού που ελέγχονται από τους ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και τους συμμάχους τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα.

Την Πέμπτη οι κυβερνητικοί κατέλαβαν την κορυφή ενός λόφου από όπου έθεσαν υπό τον έλεγχο των πυρών τους την οδό Καστέλο.

Το Σάββατο οι κυβερνητικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους και την οδό Καστέλο, θέτοντας έτσι τους ισλαμιστές σε στενή πολιορκία.

aleppo Πολεμικός χάρτης του Χαλεπιού. Με κόκκινο χρώμα οι συνοικίες της πόλης που ελέγχει η κυβέρνηση, με πράσινο χρώμα οι συνοικίες που ελέγχουν οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και οι ισλαμιστές του FSA. Με κίτρινο χρώμα η συνοικία Σεΐχ Μακσούντ που ελέγχεται από τους Κούρδους.

Σχετικά άρθρα