Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιποτακτούν οι τζιχαντιστές από την πολιορκημένη Μανμπίτζ

Λιποτακτούν οι τζιχαντιστές από την πολιορκημένη Μανμπίτζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Η απελευθέρωση της πόλης Μανμπίτζ, στη βορειοδυτική Συρία, από το Ισλαμικό Κράτος είναι κοντά, σύμφωνα με Κούρδους αξιωματούχους.

Η Μανμπίτζ βρίσκεται στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, στη βορειοδυτική Συρία, 30 χλμ δυτικά του Ευφράτη, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Ο πληθυσμός της είναι Κούρδοι, Άραβες και Κιρκάσιοι. Πολιορκείται εδώ και περισσότερο από ένα μήνα από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Οι τζιχαντιστές που βρίσκονται μέσα στη Μανμπίτζ γνωρίζουν ότι έχουν ηττηθεί και προσπαθούν να διαφύγουν από την πολιορκημένη πόλη ανάμεσα στους αμάχους που την εγκαταλείπουν από τον ανθρωπιστικό διάδρομο που έχουν ανοίξει οι πολιορκητές.

Σύμφωνα με τον Σερβάν Ντερβίς (φωτο), εκπρόσωπο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), “οι τζιχαντιστές φοράνε πολιτικά ρούχα και παρατάνε τα όπλα τους μέσα σε σπίτια, ώστε να διαφύγουν απαρατήρητοι”, λέει και προσθέτει ότι πολλοί κουβαλάνε ξυράφια μαζί τους, ώστε να μπορούν να ξυριστούν ανά πάσα στιγμή εάν τους δοθεί η ευκαιρία να λιποτακτήσουν.

“Γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα και ότι νικάμε, φεύγουν”, επεσήμανε το Ντερβίς.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις συνεχίζουν την προέλασή τους σε συνοικίες μέσα στην πόλη και την ίδια ώρα εκκενώνουν τις περιοχές που θέτουν υπό τον έλεγχό τους από τους πολίτες.

Την Παρασκευή έφτασε στη Μανμπίτζ και ένα τάγμα Κούρδων ελευθέρων σκοπευτών για να συνδράμει στην απελευθέρωση της πόλης.

Με τον αποκλεισμό και επικείμενη απελευθέρωση της Μανμπίτζ από το Ισλαμικό Κράτος, οι τζιχαντιστές αποκόπτονται πλήρως από τον έξω κόσμο μέσω Τουρκίας.

Η κοντά στα σύνορα πόλη χρησιμοποιούνταν ως πρώτος σταθμός υποδοχής τζιχαντιστών από το εξωτερικό αλλά και ως ασφαλές πέρασμα εφοδίων και πολεμοφοδίων προερχόμενα από την Τουρκία που προορίζονταν για το Ισλαμικό Κράτος.

manbij Στον πολεμικό χάρτη βλέπεται την πολιορκία της Μανμπίτζ. Με κίτρινο χρώμα είναι οι SDF και με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα