Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκος βουλευτής: Έχω όλες τις αποδείξεις για τις σχέσεις Ερντογάν – ISIS

Τούρκος βουλευτής: Έχω όλες τις αποδείξεις για τις σχέσεις Ερντογάν – ISIS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο Τούρκος βουλευτής Ερέν Ερντέμ της κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), ισχυρίζεται ότι υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν τους δεσμούς μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων IRIB, ο 29χρονος Τούρκους βουλευτής και δημοσιογράφος, δήλωσε ότι τα έγγραφα αυτά θα υποβληθούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Ο Ερντέμ, ο οποίος με εντολή του αναπληρωτή εισαγγελέα συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Άγκυρας, δήλωσε:

«Υπάρχουν σοβαρά στοιχεία που αποδεικνύουν μυστικές και συγκεκαλυμμένες ενέργειες επικίνδυνων διασυνδέσεων μεταξύ του Ερντογάν και του τουρκικών κυβερνητικών ιδρυμάτων με την Αλ Νούσρα, το Ισλαμικό Κράτος και άλλες τρομοκρατικές ομάδες που δρουν στη Συρία».

Πρόσθεσε: «Κατέχω έγγραφα που αποδεικνύουν με στοιχεία τις σχέσεις μεταξύ Ερντογάν και τρομοκρατικών ομάδων και σύντομα θα τα αποκαλύψω».

Σύμφωνα με άλλη πηγή, ο ίδιος αποκάλυψε στο Twitter, ότι υπάρχουν πέντε μυστικά κρησφύγετα για το Ισλαμικό Κράτος στην Κωνσταντινούπολη, που τα γνωρίζουν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

“Αυτά τα κρησφύγετα εκπαιδεύουν υποστηρικτές και οπαδούς στην ιδεολογία του ISIS, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για αποστολή τους στη Συρία για εκπαίδευση μαχητών εκεί”.

Ο Ερντέμ κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι διακατέχεται από «αιματηρή και επικίνδυνη νοοτροπία».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ερντέμ κατήγγειλε από το βήμα της τουρκικής Βουλής ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε χημικά όπλα στο Ισλαμικό Κράτος: Διώκεται ο Τούρκος βουλευτής που αποκάλυψε ότι ο Ερντογάν έδωσε χημικά στους τζιχαντιστές

Διαβάστε επίσης: Η Cumhuriyet αποκάλυψε τις συνομιλίες Τούρκων αξιωματικών με το Ισλαμικό Κράτος

Πηγές: Βαλκανικό Περισκόπιο, ΙΝΑ, Katehon

Σχετικά άρθρα