Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Πολωνία στέλνει 200 στρατιώτες και τέσσερα F-16 στον πόλεμο ενάντια στο ISIS

Η Πολωνία στέλνει 200 στρατιώτες και τέσσερα F-16 στον πόλεμο ενάντια στο ISIS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουβέιτ, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Πολωνία, Τζιχαντιστές,

Στις 19 Ιουνίου ο Πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα υπέγραψε την απόφαση, ύστερα από αίτημα του πρωθυπουργού Μπεάτα Σίντλο, αποστολής πολωνικών στρατευμάτων στη Μέση Ανατολή για να συμμετάσχουν στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Η Πολωνία είναι εξαρχής μέλος του Διεθνούς Συνασπισμού ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο, όλο το προηγούμενο διάστημα συνείσφερε πολιτικά, με εφόδια και ανθρωπιστική βοήθεια.

Μετά από αίτημα του ΝΑΤΟ, η Πολωνία αποφάσισε να αυξήσει την εμπλοκή της και να στείλει στρατεύματα στο Ιράκ και στο Κουβέιτ.

Η Πολωνία θα κάνει δύο στρατιωτικές αποστολές. Η πρώτη, με 60 άνδρες, θα μεταφερθεί στο Ιράκ για να εκπαιδεύσει τα ντόπια στρατεύματα. Η δύναμη αυτή θα σταθμεύει στη Βαγδάτη.

Η δεύτερη αποστολή, αποτελούμενη από τέσσερα F-16 και 150 στρατιώτες, θα εγκατασταθεί σε βάση στο Κουβέιτ.

Οι Πολωνοί θα τελούν υπό αμερικανικές εντολές.

Ήδη οι πρώτοι 29 Πολωνοί στρατιωτικοί έχουν μεταφερθεί στο Κουβέιτ, στη βάση Αλ Τζαμπέρ, από τις 20 Ιουνίου. Οι υπόλοιποι, μαζί με τα αεροπλάνα, αυτές τις ημέρες.

Σχετικά άρθρα