Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος σφαγίασε 40 αμάχους στη βορειοδυτική Συρία

Το Ισλαμικό Κράτος σφαγίασε 40 αμάχους στη βορειοδυτική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκότωσαν τη Δευτέρα δεκάδες αμάχους στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και ακτιβιστές.

Οι τζιχαντιστές έπιασαν περίπου 40 πολίτες ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από την κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος πόλη Ουμ Αλ Χους στην ύπαιθρο του Χαλεπιού.

“Οι τζιχαντιστές του ISIS τους σφαγίασαν δίχως έλεος στην είσοδο της πόλης, απειλώντας παράλληλα τους υπόλοιπους κατοίκους ότι όποιος τολμήσει να φύγει δίχως την άδειά τους θα υποστεί την ίδια τιμωρία”, είπε ο μιντιακός ακτιβιστής Σαλέμ Χαμντάν μιλώντας στο ARA News.

Τα θύματα είχαν σκοπό να περάσουν σε περιοχές που ελέγχονται από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), αλλά δεν τα κατάφεραν.

“Ο αδελφός μου, η γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά τους ήταν μεταξύ των θυμάτων. Προσπαθούσαν να βρουν έναν ασφαλή τόπο, αλλά συνελήφθησαν και εκτελέστηκαν από τους τζιχαντιστές πριν φύγουν από την Ουμ Αλ Χους”, είπε ο Αμπού Λιάν, 37 ετών, στο ARA News.

Παράλληλα, εκατοντάδες άμαχοι κατάφεραν να διαφύγουν από την πολιορκημένη από τις SDF πόλη Μανμπίτζ, 30 χλμ δυτικά του Ευφράτη, από τον ανθρωπιστικό διάδρομο που έχουν ανοίξει τα κουρδικά στρατεύματα που πολιορκούν την πόλη, ενώ οι μάχες μεταξύ των Κούρδων και των τζιχαντιστών συνεχίζονται αμείωτες γύρω από την πόλη.

“Προσπαθούμε να διασώσουμε τους εγκλωβισμένους πολίτες [της Μανμπίτζ] που το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί ως ανθρώπινες ασπίδες στις μάχες”, δήλωσε στο ARA News ο Χαμπού Οσμάν, αξιωματικός των SDF.

Σχετικά άρθρα