Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

400 “βετεράνοι” τζιχαντιστές κυκλοφορούν ελεύθεροι στη Βρετανία

400 “βετεράνοι” τζιχαντιστές κυκλοφορούν ελεύθεροι στη Βρετανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Σχεδόν ένας στους έξι μουσουλμάνους τζιχαντιστές με βρετανική υπηκοότητα που εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος στη Μέση Ανατολή έχουν σκοτωθεί, γράφει η κυριακάτικη Mirror.

Την ίδια ώρα ο αριθμός των Βρετανών υπηκόων που έχουν σπεύσει στη Συρία και το Ιράκ για να πολεμήσουν με το Ισλαμικό Κράτος έχει φτάσει τους 850.

Μεγάλη είναι και η ανησυχία για τους “βετεράνους” τζιχαντιστές που επιστρέφουν στη Βρετανία, μετά τη θητεία τους στο Ισλαμικό Κράτος, και συνεχίζουν κανονικά τις ζωές τους.

Ο συνταγματάρχης Ρίτσαρντ Κεμπ, πρώην διοικητής των βρετανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, δήλωσε στη Mirror: “Η έγνοια μου έχει να κάνει περισσότερο με τους 400, ή περίπου τόσους, που επέστρεψαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποτελούν απειλή”.

“Έχουμε δει τι μπορεί να κάνει το Ισλαμικό Κράτος στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι, στις Ηνωμένες Πολιτείες και πρόσφατα στην Τουρκία”, λέει ο ίδιος και επισημαίνει:

“Μπορούν και θα προσπαθήσουν να πράξουν το ίδιο κι εδώ. Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο ανησυχητικό. Δεν είμαστε αποτελεσματικοί στο να τους σκοτώνουμε σε μεγάλους αριθμούς, όπως θα έπρεπε να ήμασταν. Ακόμα κι εάν δεν καθοδηγούνται από το Ισλαμικό Κράτος, πολλοί άνθρωποι ανά τον κόσμο εμπνέονται από τις επιτυχίες της οργάνωσης να πραγματοποιεί επιθέσεις κι αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα”.

“Ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε το Ισλαμικό Κράτος από το να ενθαρρύνει και να εμπνέει ανθρώπους να μάς επιτεθούν είναι να αποδείξουμε πόσο αδύναμοι είναι καταστρέφοντάς τους και χτυπώντας τους με μεγάλη δύναμη”, καταλήγει ο συνταγματάρχης Ρίτσαρντ Κεμπ.

Σχετικά άρθρα