Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία: Τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα αιχμαλώτισαν τζιχαντιστές του FSA

Συρία: Τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα αιχμαλώτισαν τζιχαντιστές του FSA
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Τζαΐς Αλ Ταχρίρ, Τζιχαντιστές,

Τζιχαντιστές από το Μέτωπο Αλ Νούσρα, του βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία, αιχμαλώτισαν τον οπλαρχηγό της “μετριοπαθούς” ισλαμιστικής ταξιαρχίας Τζαΐς Αλ Ταχρίρ, που υποστηρίζεται από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία, μαζί με πολλούς από τους άνδρες του, σε επιδρομές και μπλόκα στη βορειοδυτική Συρία.

Η αναφερόμενη αυτοαποκαλούμενη ταξιαρχία συγκροτήθηκε τον Φεβρουάριο από μικρότερες ισλαμιστικές συμμορίες που συμμετέχουν στον τουρκόφιλο Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA).

Η Τζαΐς Αλ Ταχρίρ πρόκειται δηλαδή για δύναμη του FSA.

Η ενέργεια αυτή προκαλεί πολλά ερωτηματικά μιας και η Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα) είναι σύμμαχος με τους “μετριοπαθείς” του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Η Τζαΐς Αλ Ταχρίρ υπολογίζεται ότι διαθέτει 4.000 καλά εκπαιδευμένους άνδρες.

Ο οπλαρχηγός της Τζαΐς Αλ Ταχρίρ, Μοχάμεντ Αλ Γκαμπί, και οι άνδρες του αιχμαλωτίστηκαν ενώ βρίσκονταν σε ένα σπίτι στην Ιντλίμπ το Σάββατο το βράδυ.

“Τους τραυμάτισαν και στη συνέχεια τους απήγαγαν, μεταφέροντάς τους σε άγνωστη τοποθεσία”, αναφέρει η Τζαΐς Αλ Ταχρίρ σε ανακοίνωσή της.

Συνολικά περίπου 40 άνδρες της Τζαΐς Αλ Ταχρίρ συνελήφθησαν από τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα σε επιδρομές και μπλόκα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Μέτωπο Αλ Νούσρα την “πέφτει” στους “μετριοπαθείς” συμμάχους του.

Τον Μάρτιο οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα κατέλαβαν το αρχηγείο της 13ης Μεραρχίας του FSA και πήραν τον αμερικανικό οπλισμό της, που συμπεριλάμβανε και πολλές αντιαρματικές ρουκέτες.

Η Τζαΐς Αλ Ταχρίρ κάλεσε την Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις να πιέσουν την Αλ Νούσρα ώστε να απελευθερωθεί ο αρχηγός της και να αποφευχθούν εντάσεις.

Σχετικά άρθρα